De cryptocurrency zal gelist worden op de de New Yorkse exchange begin volgend jaar, het is nog wel afhankelijk of het een goedkeuring krijgt van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De ‘move’ markeert een stapsgewijze verandering in hoe de tien jaar oude crypto acceptatie en massale acceptatie over de hele wereld zich zal versnellen. Joseph Christinat, vice-president van het Nasdaq-mediateam, zei: “Bitcoin Futures zullen worden vermeld en zou in de eerste helft van volgend jaar worden gelanceerd we wachten gewoon op de goedkeuring van de CFTC, maar er is genoeg werk te verzetten om dit in goede banen te leiden. “We hebben veel speculaties en geruchten gezien over wat we misschien doen, maar niemand heeft gedacht om naar ons toe te komen en ons te vragen of we het kunnen bevestigen. Dus, hier gaat het – we doen dit en het gaat gebeuren. ”

Ondanks het huidige cryptoklimaat – een bear market die waarde hecht aan alles wat op zijn pad ligt – zal de bevestiging een groeiend vertrouwen in traditionele bankinstellingen doen toenemen dat cryptocurrency een serieuze rol gaat spelen in de toekomst van wereldwijde financiering.

Beleggers over de hele wereld zijn verheugd over de suggestie van een bitcoin-notering, maar hadden nog geen bevestiging van Nasdaq gehad dat de aandelenbeurs deze stap zou zetten. Tot nu.

Nasdaq werkt er al een tijde aan

Nasdaq heeft blijkbaar al gewerkt aan het leveren van Bitcoin Futures voor het grootste deel van 2018, met Christinat benadrukt dat de organisatie al jarenlang oog heeft voor cryptocurrency.

We hebben heel veel geld en energie gestopt in het leveren van het vermogen om dit te doen en we zijn er al heel lang over eens, lang voordat de markt in beroering kwam, en dat heeft geen invloed op de timing van dit in elk geval”.

Marktanalisten zijn positief

Marktanalisten zoals David Cheetham van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde broker XTB geloven dat de overstap een spelwissel zou zijn tot een wereldwijde acceptatie.

Hij zei: “Het klinkt alsof Nasdaq er kennelijk al heel lang mee bezig is, wat betekent dat dit geen schokreactie is of op de kar springen – dit is een serieus plan.

“Aan het einde van de dag verdienen beurzen geld door handel in volume en hoewel dit volume nog niet is gezien als gevolg van een ernstige terugval, zou dit een vorm van legitimering van de markt zijn.

“In grote lijnen is er altijd een risico wanneer het gaat om niet-gereguleerde ruimtes, dus ze zouden er veeleer op willen letten om toekomst te gebruiken en dat kan zelfs een serieuze degelijkheid in de markt creëren.”

Chris Beauchamp, Chief Market Analyst bij de IG Group, is het ermee eens dat het tot meer stabiliteit gaat in een cryptocurrency die tijdens zijn levensduur alles behalve stabiel is.

Hij zei: “Alles wat de liquiditeit van bitcoin verbreedt en gebruikers aanmoedigt, wordt door makelaars en handelaars verwelkomd.

“Het zal ook meer zichtbaarheid en transparantie brengen naar een markt die geen regelgeving kent en, nogmaals, dat zal in het algemeen worden toegejuicht.”

Eindelijk weer eens positief nieuws in een markt die de afgelopen weken een dalende trend heeft ingezet. Nu hopen op betere tijden en wat minder uitschieters naar beneden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here