In Nederland is er inmiddels voor ruim 3 miljard euro geïnvesteerd in cryptovaluta. Er zijn ongeveer 400.000 Nederlanders die in het bezit zijn van cryptomunten aldus opiniepeiler Maurice de Hond. Door hem werd een onderzoek gedaan naar aanleiding van de komende Dag van de Crypto. Via Peil.nl onderzocht De Hond hoe groot de belangstelling is voor de digitale munten zoals de bitcoin.

Volgend Maurice de Hond is de belangstelling voor de cryptocoins groot en nog steeds groeiend. Vooral tijdens de afgelopen maanden november en december is er veel geld in cryptovaluta gestoken door nieuwe geïnteresseerden.

Financiële problemen

Van deze nieuwkomers in de cryptowereld zit er overigens al een groot deel in de financiële problemen. De grootste cryptomunt, de bitcoin, is in de maand december flink in waarde gedaald. Stond de munt op zijn hoogtepunt op 19.000 dollar, hij zakte vervolgens naar ongeveer 11.000 dollar.

Het is nog onduidelijk of de getallen van De Hond precies kloppen want de wereld van de cryptocoin is ondoorzichtig en er is geen controle op door instanties als de Nederlandse Bank. De drie miljard aan cryptomunten is overigens, in vergelijking ten opzichte van het totale vermogen van Nederlanders, maar een schijntje.

Er staat op de Nederlandse banken alleen al aan spaargeld van de Nederlandse bevolking ruim 350 miljard euro.

Geïnteresseerden kunnen op de Dag van de Crypto, op 29 en 30 januari in de Amsterdam RAI,  alles leren over hoe te investeren in cryptomunten. Tijdens deze dagen komen ook de risico’s van het investeren ter sprake.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here