Als je denkt dat het delven van bitcoins alleen rendabel is in landen waar de elektriciteitsprijs laag is dan heb je het helemaal mis. Volgens Jonas Harrewijn zijn de investeringen in apparatuur met de huidige koers snel terug verdiend.

Jonas Harrewijn verhuurt en verkoopt zijn ruimte in ‘farms’. Deze farms staan vol met dure computers en deze worden gehuurd of gekocht door mensen die cryptocurrencies willen minen. Zelf delft hij ook nog digitale munten en de zaken, welke begonnen zijn vanuit een eigen interesse, lopen als een trein.

Het kantoor van Harrewijn is gevestigd op het bedrijf van zijn schoonouders. Er draaien daar een aantal nieuwe miners. Dit zijn een soort computers die digitale munten zoals bijvoorbeeld de bitcoin inzamelen. Voor hij de apparatuur plaatst in een van zijn twee farms wordt deze uitgebreid getest.

Baan opgezegd

Harrewijn heeft een paar maanden geleden zijn baan als financieel administrateur opgezegd zodat hij fulltime aan de slag kon gaan met zijn eigen bedrijf, Crypto Mining Services en webshop Cryptowinkel. Een webwinkel welke voor de komende twee maanden bijna uitverkocht is. Dit omdat door de hoge koers van de bitcoin een run is ontstaan op computers die kunnen minen.

De meeste klanten willen de apparatuur niet in hun eigen huis plaatsen en dit komt met name door de hitte en het gezoem van de apparatuur. Je kunt bij Harrewijn voor een maandbedrag tussen de 120 euro en de 150 euro, afhankelijk van de miner, een ruimte huren. Inmiddels staan er ongeveer 700 miners in de datacenters van Harrewijn welke dagelijks tussen de 8 en 45 euro opleveren.

Rendabel minen

De elektriciteit zorgt voor de hoogste kosten. Dit komt niet alleen doordat de miners continue zware berekeningen doen maar ook voor de koeling. Door veel mensen wordt gedacht dat in Nederland de elektriciteit te duur is om rendabel cryptocurrency binnen te halen maar volgens Harrewijn klopt daar niets van, en zeker niet met de huidige koersen.

Het wordt pas weer oninteressant om te minen in Nederland als de bitcoin weer onder de 5000 dollar zou zakken en dat ziet Harrewijn toch niet snel gebeuren. Investeren in mining apparatuur is een vorm van speculeren maar Harrewijn heeft er alle vertrouwen in dat de digitale munten het goed blijven doen.

 

Bron: www.rtlz.nl  Bitcoin minen in Nederland te duur? Cryptofarms lopen als een trein

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here