Er komt geen eind aan de niet te stoppen opmars van de bitcoin. Deze week kwam de waarde van een bitcoin op meer dan 8000 dollar, om precies te zijn 8286 dollar. Hoe zou dit nu verder gaan…Aan alle goede dingen komt altijd een eind. Ook bij de cryptomarkt zijn er ups en downs hoewel het er daar soms niet naar uit ziet.

Als we op de 4-uurs grafieken kijken dan kunnen we het volgende constateren. De bitcoin heeft op 13 november een herstel ingezet na de correctie die eerder deze maand plaats vond. De afgelopen 2 weken steeg de koers met bijna 2500 dollar wat een percentage van maar liefst 40 procent betekent. Er lijkt daar nu op korte termijn een einde aan te komen.

Uit de grafieken blijkt dat de koers van de bitcoin nog steeds aan het stijgen is. Deze stijging wordt echter niet bevestigd door RSI noch door het volume. De RSI vormt een lagere top terwijl de koers van de bitcoin juist een hogere top vormt. Dit is een negatieve ongelijkheid en dit duidt op vermoeidheid. Hiermee ligt er een correctie op de loer. Het volume moet altijd de trend bevestigen volgens de Dow Theory. Dit is op korte termijn ook een negatief signaal. Door de stijgende trendlijn ligt er nu steun rond 7819 dollar.

We signaleerden al eerder dat tegenstellende patronen erg vaak op de bitcoingrafiek opgaan. Duidelijk gesteld moet worden dat technische analyse in deze niet als wetenschap gezien kan worden maar alleen dient als een handvat om op bepaalde koersbewegingen in te kunnen spelen. We houden daarom nu vooral het niveau van 7819 dollar in de peiling en als deze trendlijn neerwaarts worden doorbroken, hou dan rekening met een correctie.

 

Bron www.iex.nl   prijsanalyse: bitcoin nieuw record

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here