Het gonst van de geruchten over een nieuwe Bitcoin ‘hard fork’. Dit betekent al snel gratis geld en dat brengt een hoop beleggers aan het twijfelen. Maar hoe gratis is dat geld? Met de huidige valuta als een Euro of een dollar kennen wij het begrip gratis geld ook. De ECB zorgt ervoor dat er extra geld wordt gedrukt maar bij een Bitcoin werkt dat niet zo.

Een Bitcoin kan je niet uitdrukken in een briefje van 5 en kunnen er maar maximaal 21miljoen Bitcoins gemined worden. Maar bij Bitcoin is het ook mogelijk om gratis geld te krijgen.

Op dit moment zijn er 3 Bitcoins. Begin 2017 was er maar 1 soort Bitcoin maar straks zullen het er 4 zijn. De huidige 3 Bitcoins zijn, Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin Dark. Eind oktober begin november komt er een vierde bij met de naam Bitcoin Gold. Hoe kan het toch dat er steeds een nieuwe Bitcoin bijkomt? Zo’n nieuwe Bitcoin ontstaat eigenlijk precies hetzelfde hoe een Altcoin ontstaat, developers weten het beter. Het is eigenlijk een update van de munt binnen het netwerk en dat wordt een ‘fork’ genoemd.

Een fork wordt ook wel eens gebruikt om een hele nieuwe cryptomunt te maken en het woord fork zegt het al, het kan worden gezien als een splitsing van de huidige Bitcoin naar 2 munten. Dit betekent dat de huidige Bitcoin opgesplitst wordt vanuit de huidige Bitocin in een nieuwe Bitcoin (Bitcoin Gold) met beide hun eigen regels.

 

Macht neemt af bij de miners

De developers van Bitcoin Gold en andere mensen die geloven in de munt, geloven dat Bitcoin compleet gedecentraliseerd moet worden. Zij vinden dat de originele Bitcoin toch nog een klein beetje wordt gecontroleerd door de miners. Miners zijn de mensen die de Bitcoin creëren, daarnaast moeten deze miners ook de transacties verifiëren. De volgers het project Bitcoin Gold geloven dus dat deze miners te veel macht hebben en daarnaast zijn er ook meningsverschillen tussen de Bitcoin miners en de developers achter de Bitcoin. Bitcoin Gold wilt daar een halt toe roepen, zij willen juist meer miners dan dat er nu zijn in het traditionele netwerk van Bitcoin. Omdat Bitcoin in hun ogen gedecentraliseerd is kunnen de gebruikers (Bitcoin Gold) geen macht uitoefenen op het netwerk.

 

Bitcoin Gold wilt iedereen de mogelijkheid geven om een stukje van de taart te krijgen door meer miners aan het nieuwe netwerk te verbinden. Nu hebben een beperkte groep miners invloed, dat zijn de miners die grote loodsen hebben vol gestopt met computers om Bitcoin te creëren.

25 oktober is de lancering

Het Bitcoin Gold project wordt geleid Jack Lioam, een CEO van Lighting ASIC (mining caompany). De geruchten gaan dat op 25 oktober Bitcoin Gold gelanceerd wordt. Door deze manier betreden ze dan eerst de future markt en dan zal Bitcoin Gold echt live gaan in het begin van november op verschillende exchanges.

Wanneer je kan handelen in 4 Bitcoins, is dat een voordeel voor de speculanten maar het is wel nadelig voor Bitcoin zelf. Door een splitsing van de munt in Bitcoin Gold blijft de geschiedenis gelijk tot het moment van de splitsing en zijn er net zoveel Bitcoins als Bitcoin Gold gemined. Nu komen we terug op het kopje gratis geld, iedereen die dan op dat moment Bitcoin bezit, ook Bitcoin Gold kan ontvangen.

Nieuwe Bitcoins

Je kan op meerdere mogelijkheden de nieuwe Bitcoin ontvangen maar wij gaan ervan uit dat jij een Bitcoin aanhoudt op een exchange. Wanneer jij Bitcoin hebt staan op een exchange die vanaf 1 november ook Bitcoin Gold accepteert dan zal je dezelfde hoeveelheid in Bitcoin Gold gratis ontvangen. Hoe meer Bitcoins je hebt staan hoe beter.

Bij iedere ‘hard fork’ die plaats vindt ontvang je dus ‘gratis geld’, het zal dus interessant blijven om ‘hard forks’ uit brengen binnen het Bitcoin-netwerk. Analisten verwachten dat er rond 2020 zelfs 8 tot 20 verschillende Bitcoins actief zullen zijn. Hoe meer nieuwe Bitcoins hoe groter het gat zal worden in de Bitcoin community en dit kan nadelige gevolgen hebben voor de waarde van de originele Bitcoin.

Dit lijkt ongeloofwaardig te zijn als je de laatste 2 hard forks erbij pakt en wat het heeft gedaan net de waarde van de originele Bitcoin (+). Een nieuwe hard fork van Bitcoin kan zeer lucratief zijn voor Bitcoin speculanten maar kan wel voor onrust zorgen binnen de Bitcoin community.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here