Deze week steeg de waarde van de bitcoin al naar een recordhoogte van 5.100 dollar. Gisteren kwam daar nog een schepje bovenop en op het moment van dit schrijven wordt deze cryptomunt voor meer dan 5.500 dollar verhandeld. Waarom dit zo is, is altijd gissen maar dat er onlangs door China werd aangekondigd dat zij minder streng zullen optreden tegen de bitcoin, zal ongetwijfeld debet zijn aan deze ontwikkeling.

Ook de aankomende splitsing van de bitcoin is een positieve ontwikkeling. Veel investeerders zien dit als gratis geld omdat de bitcoins die zij al in bezit hebben automatisch ook worden omgezet naar het nieuwe Bitcoin Gold. Begin september was de koers van deze cryptomunt al even in de buurt van de 5.000 dollar maar deze daalde toen naar aanleiding van de maatregelen welke China aankondigde. Ook was er grote onzekerheid ontstaan over de juridische status van de ICO, initial coin offerings. Op 15 september bereikte de koers van de bitcoin dan ook de bodem van 2.900 dollar. Sindsdien is hij weer flink aan het stijgen.

Weinig invloed door maatregelen overheden

De wederopstanding van de bitcoin komt voor de lefhebbers niet als een surprise. De fans van deze cryptomunt zijn al lang van mening dat er weinig invloed is op de onderliggende technologie of op de prijs door de maatregelen van overheden.

Managing director bij eToro Uk Iqbal V. Gandham zegt het volgende: “Bitcoin is ontworpen om buiten de invloed van overheden en centrale banken te opereren en is deze belofte aan het waarmaken. Deze prijsstijging is dus voor ons geen verrassing.

Ook bitcoin handelaar Josh Olswicz zei dat het nieuws uit China door de markten genegeerd zou worden omdat het geen invloed heeft op de onderliggende blockchaintechnologie. Waneer het geen invloed heeft op het protocol dan is het geen echt probleem. Hij vond de ontwikkelingen rondom bitcoin Cash verontrustender maar ook daardoor kwam er geen verandering in de kern van het bitcoin protocol.

Waarde flink gestegen

 

Alleen al de afgelopen week is de waarde van de bitcoin met meer dan 1000 dollar gestegen. Dit herstel loopt gelijk aan de hernieuwde interesse van investeringsbanken in de cryptovaluta. Vorige week nog werd er door The Wall Street Journal gemeld dat Goldman Sachs er over denkt om een bitcoinplatform op de zetten en James Gorman, CEO van Morgan Stanley zei dat de cryptovaluta beslist meer dan een ‘bevlieging’ is.

“De bulls zijn op oorlogspad teruggekeerd naar de markt” aldus Neil Wilson, senior analist bij ETX Capital.

 

Bron: www.businessinsider.nl  bitcoin koers waarde 5500 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here