(140815) -- PYONGYANG, Aug. 15, 2014 (Xinhua) -- The photo provided by KCNA on Aug. 15, 2014 shows top leader of the Democratic People's Republic of Korea (DPRK) Kim Jong Un (C) guides the test-fire of a "Korean style ultra-precision high-performance tactical rocket" on the occasion of the 69th anniversary of the nation's liberation. (Xinhua/KCNA) (dzl) Xinhua News Agency / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (0) 20 8709 8709 E: info@eyevine.com http://www.eyevine.com

Noord-Korea houdt de gemoederen elke dag bezig en de hele wereld spreekt schande over de manier hoe Kim Jong Un ‘zijn’ land leidt. Hij heeft meer oog voor zijn kernprogramma dan voor zijn eigen volk. Nu de VN-veiligheidsraad heeft ingestemd met nieuwe (soepele) sancties voor Noorder-Korea probeert het land via een andere manier aan fondsen te komen.  Het is op jacht naar bitcoins en andere cryptocurrency’s.

De hele wereld wist al van de interesse af over het kernprogramma maar wat de wereld niet wist is de interesse voor de cryptocurrencies. Noord-Koreaanse hackers kijken met bovengemiddelde interesse naar zijn zuiderburen, Zuid-Korea. Verschillend hackers hebben al ongevraagd gekeken op de Zuid-Koreaanse handelsplatforms voor cryptocurrencies.

Volgens het security bedrijf FireEye hebben de de Noord-Koreaanse hackers de hand weten te leggen op losgeld dat uitgekeerd was in bitcoins. Dit losgeld werd betaald door slachtoffers van de WannaCry-software. Naast dit werd er een Engelstalige bitcoin-website gehackt om waarschijnlijk vast te stellen wie de bezoekers waren.

Noord-Korea gaat gebukt onder tal van sancties. Afgelopen week was de VN-veiligheidsraad unaniem in het oordeel om een resolutie aan te nemen die onder meer de export van textiel en import van olieproducten aan banden legt. Volgens FireEye moet je deze 2 acties niet los van elkaar zien. Noord-Korea heeft geld nodig en proberen via deze manier om snel aan liquide middelen te komen. Volgens McNamara van FirEye raken steeds meer Noord-Koreaanse hackers betroken bij de markt van cryptocurrency. Ze zien steeds meer activiteiten van Noord-Koreanen op het gebied voor het delven van cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum.

Een tijd terug slaagden hackers erin voor het stelen van miljoenen dollars aan ethereum, dit is na bitcoin de populairste cryptomunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here