Onafhankelijk analist Ronnie Moas heeft onlangs de voorspelling gedaan dat de koers van bitcoin de 20.000 dollar voorbij zal gaan. Moas, oprichter van Standpoint Research had de cryptomunt in juli al op een koersdoel van 5000 dollar gezet toen de bitcoin nog 2600 dollar kostte. Hij voorziet nu dat er een stijging komt van nog eens 500 procent.

Sinds zijn aanbeveling begin juli is de koers al gestegen met 500 procent en hij voorziet op het huidige niveau nog eens een stijging van 500 procent van bitcoin. Op het moment is de sterk schommelende cryptomunt ongeveer 18000 waard volgens  prijzen welke bijgehouden worden op Coinbase.

Meest waardevolle valuta ter wereld

Volgens Moas zal het eindspel van de bitcoin 300.000 tot 400.000 dollar waard zijn en zal dit de meest waardevolle valuta ter wereld zijn. Deze mening van de analist was een gevolg van de lancering van bitcoinfutures op de grootste termijnbeurs ter wereld, de CME. De kleinere termijnbeurs Cboe startte eerder deze maand al met de handel in futures op de cryptomunt. De stijging van 380.000 dollar is door Moas gebaseerd op het idee dat er uiteindelijk slechts 21 miljoen bitcoins kunnen bestaan en de prijs zal omhoog gedreven worden door de toenemende vraag naar digitale valuta.

Hij zegt het volgende: ‘ik weet niet hoeveel goud er in de grond zit maar weet wel hoeveel bitcoin er is en in twee jaar zullen er 300 miljoen mensen in de wereld zijn die proberen bitcoins te bemachtigen. Deze verbijsterende onevenwichtigheid in vraag en aanbod is wat de prijs omhoog gaat drijven’.

Het feest is pas begonnen

Volgens Moas is zijn koersdoel zelfs nog aan de conservatieve kant. Anderen denken daar anders over. Volgens Vasu Menon, vice-president Wealth Management bij de OCBC bank in Singapore is het riskant,  hij ziet geen sterke fundamentele aandrijvers voor deze bitcoin rally.

‘Het feest is pas begonnen’ aldus Moas. Hij kijkt op dezelfde manier naar bitcoin als de manier waarop hij naar Amazon kijkt. Amazon is de afgelopen 15 jaar ‘bespeeld’ door kopen, vast te houden en bij te kopen op de dips. Hij denkt dat dit precies de manier is waarop bitcoin door de mensen bespeeld zou moeten worden.

 

Bron:  www.nu.nl  Koers bitcoin naar 300.000 tot 400.000 dollar

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here