Op het moment wordt er door de centrale bank van Israel een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor het uitgeven van een eigen digitale valuta. Het doel hiervan is om door cryptovaluta de hoeveelheid contant geld in het land terug te dringen en het zou moeten leiden tot een sneller betalingssysteem.

Deze mededeling werd gedaan aan het persbureau Reuters door een anonieme bron binnen de Israëlische centrale bank. Door de bron werd benadrukt dat er over een eventuele eigen digitale valuta nog een definitief besluit is genomen. Als de centrale bank toestemming geeft dan wordt de digitale valuta door de Israëlische overheid opgenomen in zijn begroting en de economische plannen voor 2019.

Centraal beheerd

De Israëlische cryptovaluta zou, in tegenstelling tot bitcoin en andere digitale munten, centraal beheerd moeten worden. Daarnaast moeten er voorschriften worden ingebouwd om het witwassen van de munt tegen te gaan en de digitale valuta veilig te maken.

Kortgeleden werd ook bekend dat ISA, de Israëlische marktautoriteit, overweegt bedrijven die handelen in cryptovaluta uit te sluiten van de Tel Aviv Stock Exchange.

Door ISA wordt gesteld dat de prijsstijging van de bitcoin als een zeepbel is en zij willen investeerders behoeden voor deze onzekerheid.

 

Bron www.dutchitchannel.nl   Centrale bank van Israel onderzoekt

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here