Een Nederlandse systeembeheerder die op zijn werk bitcoins genereerde kreeg onterecht op staande voet zijn ontslag volgens de rechter. Hoewel hij het vertrouwen van zijn werkgever heeft beschaamd  was een minder zware straf of een ‘gewoon’ ontslag voldoende geweest aldus de uitspraak van de rechter.

De betreffende werknemer had een computer geïnstalleerd in de serverkast om bitcoins mee te minen terwijl hij wist dat dit niet toegestaan was. Hij overtrad volgens het bedrijf daarmee de personeelsregels over het bijverdienen buiten de zaak om en het internet gebruik op kosten van de zaak.

Toch zijn volgens de kantonrechter te Amersfoort de financiële consequenties van het ontslag op staande voet te ingrijpend. Door de werkgever werd de man beschuldigd van diefstal van stroom voor de bitcoinminer en maakte ook het wifi-netwerk kwetsbaar voor hacking, virussen of ransomware.

Bitcoins minen

Bij de rechter hielden deze beschuldigen geen stand. Volgens de rechter is de bepaling van neveninkomsten vooral voor werkzaamheden voor en ander bedrijf en niet voor het minen van bitcoins of andere cryptovaluta. Dit kan de man dus niet worden aangerekend. Het privé gebruik van het netwerk is volgens de regels van het bedrijf toegestaan en mogen werkgevers hun werknemers niet verbieden om geen enkel privé leven te hebben op de werkvloer. Dit blijkt uit eerdere vonnissen van Europese rechters.

Het is niet bewezen dat er diefstal is gepleegd omdat er geen strafrechtelijk onderzoek is gedaan. Daarnaast is er niet goed genoeg bewezen door het bedrijf hoe groot de financiële schade is van het aftappen van stroom.

Grens is overschreden

Desondanks betekent de uitspraak niet dat elke systeembeheerder of andere werknemer zomaar bitcoins kan gaan minen via de serverkast van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. De man heeft een grens overschreden aldus de rechter en noemt het een grote inschattingsfout. Van een systeembeheerder wordt verwacht dat hij betrouwbaar en integer is en het gebruik van een bitcoin machine binnen het bedrijf valt daar beslist niet onder.

Ontslag op staande voet onterecht

Toch vindt de rechter ontslag op staande voet onterecht mede omdat de man verder van onbesproken gedrag was. Hierdoor heeft de werknemer recht op een normale ontslagvergoeding en een flinke schadevergoeding. Hij krijgt dan ook een compensatie voor niet betaald loon en een schadevergoeding. Het gaat hierbij om een bedrag van 29.193 euro bruto. Het bedrijf moet over die laatste twee ook nog een rente vergoeding betalen. De man heeft ook nog recht op 2000 euro netto voor juridische en andere onkosten. Dit is beduidend minder dan de 50.000 euro schadevergoeding wat door de man geëist was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here