Een promovendus aan de UC Berkeley heeft wel een heel opmerkelijk tool ontwikkeld. Deze tool maakt het mogelijk om pooiers te identificeren die gebruik maken van bitcoins.

Ondanks dat bitcoins steeds meer in de ‘bovenwereld’ terecht komen wordt het nog steeds gemaakt voor diensten en producten die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo worden de advertenties op websites als Craigslist en Backpage betaald met behulp van bitcoins omdat creditcardbedrijven al enige jaren geen betalen meer toelaten voor deze websites.

Door betalingen of diensten uit te voeren met bitcoins is het lastig voor de opsporingsautoriteiten om vast te stellen welke identiteit achter deze advertentie zit. Onderzoekster Rebecca Portnoff van UC Berkeley heeft hier een oplossing voor gevonden.

Rebecca is een computerwetenschapster die gebruik heeft gemaakt van verschillende technologieën om verschillende advertenties voor verschillende vrouwen met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Zij ontwikkelde een machine die verschillende learning-algoritme qua schrijfstijl van de advertenties analyseert. Zo kan je vaststellen of er een schrijver verantwoordelijk is voor de verschillende advertenties.

Door deze wijze worden er verscheidene prostitutie-organisatie bloot gelegd en wordt er een duidelijk beeld gecreëerd. Nadat dit is gebeurd gaat er een tweede algoritme over de advertenties heen. Als de advertentie online komt en dus is betaald wordt het mogelijk om de verschillende advertenties te koppelen aan een specifieke bitcoin wallet. In de blockchain worden de tijdstippen van transacties exact bijgehouden.

Door deze manier van werken is het heel goed mogelijk om de organisaties goed in beeld te krijgen en zo de desbetreffende pooier te vinden. Dit is niet een heel waterdicht systeem omdat de pooiers dan hun manier van werken zullen aanpassen. Door met meerdere wallets te gaan werken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here