twitter en bitcoin

Jack Dorsey, CEO van Twitter en betaalbedrijf Square, heeft in een interview gezegd dat hij er sterk in geloofd dat de toekomst er voor Bitcoin rooskleurig uitziet en ziet dat Bitcoin nog lang niet zijn volledige potentie heeft laten zien. Afgelopen woensdag in een interview van met The Times bekende hij dat hij zelf een Bitcoin belegger is en gelooft dat Bitcoin een nog dominantere positie gaat innemen en voorspelt zelf dat Bitcoin de positie van de Amerikaanse doller in de wereldfinanciering gaat overnemen en dat Bitcoin de primaire wereldwijde valuta worden voor betalingen.

Jack Dorsey voorspelt dat dit binnen 10 jaar misschien al kan geburen. De CEO van Twitter erkent daarnaast dat Bitcoin op dit moment met schaalvergroting problemen te maken krijgt, waardoor het ‘traag en duur’ wordt, betoogde Dorsey toch dat nieuwe oplossingen die moeilijkheid uiteindelijk zullen verlichten.

“Naarmate meer en meer mensen het hebben, verdwijnen die dingen. Er zijn nieuwere technologieën die van blockchain afkomen en het meer benaderbaar maken,” verteld hij verder.

Dorsey zegt precies wat hij denkt en hoopt op een snellere en goedkope goedkopere bitcoin-transacties tot stand komen in de toekomst.

LightningLab

Vorige week meldde CoinDesk dat Dorsey had deelgenomen aan een financieringsronde die $ 2,5 miljoen opbracht voor Lightning Labs. De startup heeft met name net zijn bètaversie van het Lightning Network gelanceerd, een protocol laag gebouwd boven de bitcoin blockchain om het transactieproces te versnellen, evenals lagere tarieven.

De investering volgde op de proef van Square, afgelopen november werd aangekondigd, waardoor beperkte gebruikers bitcoin kopen en verkopen via de betalingsapp Cash-app.

Na de test biedt Square nu de Bitcoin-service aan in de Amerikaanse staat Wyoming en wordt naar verluidt gezocht naar een zogenaamde “BitLicense” om de optie uit te breiden naar New York.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden zijn waarden zien halveren ten opzichte van zijn ‘all time high’ en noteert op moment van schrijven een waarde van $9.018,83. De CEO voorspelt dus dat Bitcoin de betalignsmunt word voor betalingen van wereldwijde transactie wordt. Als dit gaat gebeuren dan stijgt de waarde van Bitcoin de komende tijd nog en dan is de waarde van een nu een lachertje. Bitcoin is te kopen via Bitonic.

GA NAAR BITONIC >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here