Unfinished European Union Flag puzzle

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft verklaard dat bitcoin niet valt onder de regulerende bevoegdheden van de ECB. De verklaring werd gemaakt in antwoord op een vraag van de Commissie Economische en Monetaire zaken van het Europees Parlement.

Mario Draghi heeft naar aanleiding van een vraag van de Economische en Monetaire Commissie van het Europees Parlement een verklaring gegeven over de vraag of de ECB van plan is een regelgevingsapparatuur voor Bitcoin te ontwikkelen en welke risico’s cryptocurrencies kunnen zijn voor de Europese economie.

Draghi verklaarde verder dat overweging van de omvang, acceptatie van gebruikers en de impact op de reële economie (Bitcoin) het nog te vroeg zou zijn om het als een betaalinstrument te zien voor de toekomst.

De president van de ECB heeft verklaard dat de ECB nog geen discussie heeft over het onderwerp, en voegt daaraan toe dat “het niet binnen ons vermogen is om Bitcoin en cryptocurrency te verbieden of te reguleren”. Draghi heeft ook de intentie uitgesproken van de ECB om de cyberrisico’s in verband met bitcoin en cryptocurrencies te beoordelen.

Draghi deed deze uitspraken tijdens een conferentie met de betrekking tot de Blockchain Technology op het Trinity College in Dublin.

Tijdens een ‘Youth Dialogue’ event op het Trinity College in Dublin beantwoordde de president van de ECB een vraag of “nieuwe technologieën, in het bijzonder blockchain, een rol spelen in het monetaire beleid in de toekomst.” Draghi reageerde “wij bij de ECB bekijken en kijken hoe wij het eventueel kunnen toepassen in de toekomst. Een conclusie is dat de technologie op dit moment nog niet volwassen genoeg is om rekening te houden met het beleid van de centrale bank of in het betalingssysteem. We moeten kijken welke vooruitgang deze technologie in de toekomst zal maken “.

Cyberrisico’s groot probleem

Bij beide gebeurtenissen benadrukte de president van de ECB de wens van de Europese Centrale Bank om de cyberrisico’s in verband met nieuwe technologieën te beoordelen. Bij Trinity College in Dublin beschreef Draghi ‘cyberrisico’ als een van de belangrijkste problemen van vandaag’ in het ‘rijk van digitalisering’. Hij voegde daaraan toe dat “elke innovatie, zoals onder ander blockchain, zal worden gescreend vanuit het standpunt van hoeveel onze blootstelling aan cyberrisico’s zal oplopen, omdat we een nieuwe technologie gaan omarmen. ”

De president van de ECB heeft onlangs de plannen van Estland geweigerd om een ​​staat steunende nationale cryptocurrency te lanceren, waarin wordt verklaard dat volgens de EU-wetgeving “geen enkele lidstaat haar eigen munt kan introduceren. De valuta van de eurozone is de Euro. ‘ Viter Constancio, vicepresident van de ECB, vergeleek eerder deze week met Bitcoin met de ‘tulpenbollen gekte’ die in de 17e eeuw in Nederland plaatsvond. Constancio heeft verder ook gezegd dat Bitcoin geen bedreiging vormt voor de financiële sector van Europa, waarin wordt verklaard dat bitcoin “zeker geen valuta is en we het niet als een bedreiging voor het centrale bankbeleid zien”.

 

Bron: www.news.bitcoin.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here