Het begin van 2018 was niet de meest spannende tijd voor crypto-handelaren. De totale marktwaarde is op dit moment gedaald van meer dan $ 800 miljard tot ongeveer $ 300 miljard. Veel crypto-nieuwkomers die geen tijd besteden aan het opschalen van hun geld in cryptocurrencies worstelen om nog actief te blijven. Soms zijn ze gevoelig voor paniek verkopen. Of we nu bezig zijn met een marktcorrectie, een consolidatie of een zeepbeluitbarsting, één ding is duidelijk: de industrie past zich aan. Dit is hoe dit aanpassingsproces waarschijnlijk de rest van het jaar zal verlopen:

1. Globale beleidsmakers zullen een voorzichtige benadering volgen

Na de snelle opkomst van de crypto-industrie heerst er de bewustzijn tegen het einde van 2017. Overheden, internationale instellingen begonnen de technologie te bekijken en bekijken het of ze er profijt van kunnen maken of dat het tegen hun werk.

In het begin was er veel scepsis, met veel invloedrijke mensen die de hele cryptobeweging afwezen als speculatie, fraude of een bubbel. Een van de bekendste voorbeelden was Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, die Bitcoin vorige herfst fraude noemde. Het veroorzaakte veel beroering binnen de community omdat veel andere ongeëvalueerde claims over cryptocurrencies circuleerden.

Nu klinken er hele andere positieve geluiden. Meer en meer overheden creëren taskforces om potentiële toepassingen van blockchain-technologie te onderzoeken en bestuderen. Sommigen van hen overwegen om hun eigen digitale valuta’s uit te geven. Zelfs Dimon deed in januari een stap terug en zei dat hij spijt heeft van negatieve opmerkingen over Bitcoin, maar blijft er nog steeds voorzichtig mee.

De Amerikaanse Senaat hield in februari een langverwachte hoorzitting waarin de voorzitters van de SEC en CFTC getuigden over Bitcoin en digitale valuta. Verrassend genoeg was de getuigenis nogal optimistisch. CFTC’s C. Giancarlo zei: “‘Het doet geen kwaad’ was ongetwijfeld de juiste aanpak voor de ontwikkeling van internet. Op dezelfde manier geloof ik dat ‘geen kwaad doen’ de juiste overkoepelende aanpak is voor gedistribueerde blockchain. ‘

Het is duidelijk dat wereldleiders de onderliggende gedistribueerde blockchain nader hebben bekeken en beseffen dat ze meer onderzoek moeten doen voordat ze actie ondernemen. De huidige koers is om door te gaan met een het-kan-geen-kwaad aanpak, en dat is een goede zaak.

2. We zien een daling in zwendel-ICO’s

Het aanbieden van ICO’s evolueert snel. De markt steeg in de tweede helft van vorig jaar, met ICO’s die meer dan $ 4,5 miljard opleverden. Deze goudkoorts had echter een aantal nadelige gevolgen voor de markt. Fraudeurs en andere opportunisten grepen het moment om er misbruik van te maken.

Dit jaar kwamen er veel ICO’s bij. Volgens Suicide Ventures zijn in de eerste twee maanden (dat is meer dan vier per dag!) Maar liefst 260 publieke token-verkopen gelanceerd, en ongeveer 40 procent van hen heeft ten minste 50 procent van hun hard-cap verhoogd.

Maar de keerzijde van die statistieken is behoorlijk alarmerend: in februari trok 48 procent van de ICO’s 10 procent of minder dan hun aangekondigde hard-cap. En de 10 grootste projecten brachten maar 46 procent van hun limiet omhoog. Crypto-startups hebben nu aanzienlijke meer middelen nodig om op te vallen in een overschot van middelmatige projecten die vechten voor de aandacht van de community.

Beleggers doen due diligence, proberen het kaf van het koren te scheiden, en dit heeft geresulteerd in het lagere slagingspercentage van ICO. Mensen beschermen hun geld beter en willen investeren in projecten die constante updates bieden en een minimaal levensvatbaar product en een proof-of-concept hebben om te laten zien.

Het goede nieuws in deze trend is dat we het tijdperk van ICO-zwendel tot een einde zien komen.

3. Cryptopromoters zullen met nieuwe strategieën experimenteren

Terwijl regelgevers langzaam bezig zijn met het maken van een wetgeving, nemen sociale media en internet-titanen maatregelen om debet zijn bij het promoten van crypto-zwendel. Facebook, Instagram, Google, Twitter en LinkedIn blokkeren nu allemaal crypto gerelateerde advertenties. Google is de enige die de industrie een ademruimte heeft gegeven om opnieuw af te stellen voordat het verkeer wordt beperkt, en kondigde aan dat de verandering in juni zou plaatsvinden. En toen Twitter – de laatste van de groep die crypto-advertenties verbood – zijn intrede deed, leidde dat tot een verdere daling van de cryptomarkt, waardoor het terug ging naar minder dan $ 300 miljard.

Het eindresultaat van deze bewegingen is moeilijk in te schatten, maar ze zullen het steeds moeilijker maken voor nieuwe projecten om communities te bouwen en tractie te krijgen om een ​​ICO te lanceren. Projecten zullen creatiever moeten zijn in het vinden van manieren om de aandacht van het publiek te trekken, en we zouden gedecentraliseerde fora zoals Reddit, BitcoinTalk en blockchain-georiënteerde discussieforums als gevolg hiervan aan populariteit moeten zien winnen.

Wat verwachten wij voor Q2?

Dit zijn moeilijke tijden voor cryptocurrency-projecten en ICO’s. De prijzen dalen, en de internetreuzen beperken het aan crypto gerelateerde verkeer en advertenties in een poging om de consument te beschermen. Ondertussen beginnen de regeringen slechts een diepgaande blik te werpen op het wonder van blockchain-technologie. Cryptocurrencies probeerden in de tweede helft van 2017 uit te breken en massa-acceptatie te krijgen, maar noch het publiek noch de tech was klaar. Dat leidde ertoe dat beren de stieren overnamen.

Het huidige pessimisme zou de resterende drie kwartalen van het jaar kunnen doorstaan, anders zouden we de stieren een comeback zien maken. Het is moeilijk te voorspellen. Waar we redelijk zeker van kunnen zijn, is dat dit het jaar wordt waarin toezichthouders meer grip krijgen op hoe ze crypto moeten benaderen en waarin crypto projecten een stuk sterker en innovatiever moeten zijn om van de grond te komen. Dit betekent dat de sterke ICO’s en cryptocurrencies gaan voor een duurzaam bestaan.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here