De koers van de Bitcoin blijft maar doorstijgen en tikte zelfs afgelopen week meer dan 4700 USD aan maar waar zal dit eindigen? Over het algemeen is de Bitcoin op mondiaal niveau nog te verwaarlozen omdat het relatief nog ‘klein’ klein maar langzaam groeit Bitcoin naar het niveau om de rol van goud over te nemen. Mocht dit echt gaan gebeuren dan verandert het de klassieke economische verhouden.

Sinds augustus splitste het digitale netwerk zich op en sindsdien is de virtuele munt met meer dan 60% gestegen. Een groot deel van deze koersstijging komt door speculaties maar de ‘klassieke’ financiële instellingen kunnen niet meer om de virtuele munt heen en willen er meer experimenteren.

Analisten verklaren daarom de huidige koersstijging niet alleen komt door speculaties maar dat het ook wordt veroorzaakt door nieuwe investeringen. Waardoor de vraag blijft stijgen.

Veel centrale banken verrichten uitstekend werk om het economische beleid in een land in goede banen te lijden maar er zijn ook te veel voorbeelden waar de centrale bank de situatie niet meer onder controle heeft. Neem bijvoorbeeld Venezuela, de overheid en de centrale bank heeft het allemaal niet meer onder controle en de winkels raken leeg. Door te investeren in bitcoins hopen burgers toch enige manier van zekerheid te krijgen. Een Bitcoin is niet gevoelig voor inflatie.

De hele wereldmarkt omarmt de Blockchain. Zo zie je een sterk stijgende stroom fondsen vanuit Azië. De Koreaanse crisis zorgt er voor dat fondsen en burgers op zoek gaan naar veilige producten en laat de Bitcoin hier nu net onder vallen. Je ziet dit niet alleen terug in de Bitcoin maar je ziet ook een stijging in de vraag naar goud.

Er wordt echter vastgesteld dat Bitcoin door steeds meer beleggers aanzien wordt als een virtuele versie van goud, gecontroleerd door een enorme decentraal systeem, de bitcoin-blockchain. Deze is in de praktijk niet over te nemen waardoor centrale banken hun invloed hier niet kunnen doen gelden.

De Bitcoin heeft goud nog lang niet in gehaald als het gaat om hoeveel een markt waard is. Op dit moment gaat er meer dan 160 miljard USD om in digitale munten en als je kijkt naar de goudmarkt gaat dit om slechts 7,5 biljoen USD. Dit geeft wel aan dat er nog tal van groei zit in digitale valuta.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here