Ondanks de forse waardedaling sinds december blijven de Nederlandse bezitters van digitale munten rotsvast vertrouwen houden in de cryptovaluta. Dit is gebleken uit de zogenoemde Cryptovaluta Monitor van het onderzoeksbureau Multiscope.

Ondanks de waardedaling in december is volgens het onderzoek van Multiscope het aantal Nederlandse bezitters van cryptomunten gelijk gebleven. Ongeveer 865 duizend Nederlanders bezitten aan het einde van de koersval nog steeds een of meerdere digitale munten. Driekwart van de cryptobezitters stond medio januari op winst. Halverwege februari is er positief rendement onder nog maar 51 procent van de crypto-bezitters.

Er worden door Nederlanders geen grote bedragen gestoken in cryptomunten. Gebleken is dat de gemiddelde investering 200 euro is. Ook worden er geen grote risico’s genomen. Van de tien investeerders kochten er zes bitcoins of andere digitale munten met geld van hun lopende betaalrekening. Er werd door minder dan 1 procent in cryptovaluta’s ge├»nvesteerd met geleend geld.

Hodlers

Een percentage van ongeveer 71 procent investeert in cryptomunten om op lange termijn rendement te behalen. Dit zijn de zogenaamde Hodlers. Een mogelijke verklaring waarom er weinig bezitters uitstapten tijdens de daling is het feit dat ze er met een relatief laag investeringsbedrag voor de lange termijn in zitten.

Door de gemiddelde bezitter van cryptomunten is er een zeer hoge verwachting van het toekomstige rendement van hun investering. Bezitters streefden in januari nog naar een rendement van 11 keer hun inleg. Dit aantal daalde in februari naar gemiddeld 6 keer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here