Een van de grootste Japanse beurzen voor cryptovaluta, Coincheck, gaat na een grootschalige diefstal welke vorige week plaats vond de schade voor hun klanten vergoeden. Deze schadeloosstelling zal het bedrijf naar schatting ongeveer 340 miljoen euro gaan kosten.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat er bij Coincheck door hackers honderden miljoenen NEM-munten waren gestolen. De handel werd meteen na deze enorme diefstal stilgelegd door de beursuitbater.

Duizenden gedupeerden 

De waarde van een van de grootste digitale munten, de NEM, maakte meteen een flinke daling door nadat het nieuws omtrent de diefstal bekend werd gemaakt. Ook daalden de koersen van andere cryptovaluta zoals de bitcoin. 

Er zijn volgens Coincheck zo’n 260 duizend klanten getroffen door de diefstal en zij krijgen allemaal hun geld terug. Zij krijgen de huidige waarde van de gedaalde NEM vergoed. Nog niet duidelijk is op welke manier Coincheck deze enorme schadeloosstelling gaat opbrengen. 

Grootschalige diefstallen

In het verleden kwamen twee andere grote digitale beurzen in de probleem nadat er grootschalige diefstallen hadden plaats gevonden. Bij het Japanse handelsplatform Mt.Gox was er in 2014 een inbraak. Er werd toen 80 procent van de bitcoins verhandeld. Mt.Gox ging bankroet nadat er voor een half miljard aan bitcoins was gestolen. 

In Zuid-Korea ging vorige maand Youbit failliet. Deze beurs werd in een jaar tijd twee maal gehackt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here