Slechts twee dagen na het bereiken van een historisch hoogtepunt van meer dan $ 5.000 op 2 september, is de prijs van bitcoin gedaald tot minder dan $ 4.400.

De opvallende afzet – de grootste in de crypto-markten sinds 15 juli – begon direct na de opname van $ 5.013,91 op zaterdag, en is vandaag voortgezet, volgens data van de Bitcoin Price Index van CoinDesk.

De sessie begon op $ 4.631, en de digitale activa zweefde voor een tijdstip (met een hoogte van $ 4.636) tot ongeveer 07:00 UTC, toen een scherpe daling werd waargenomen, waarbij bitcoin tot $ 4,345 voor de sessie werd genomen.

Op de drukke tijd had de prijs een beetje teruggekomen naar $ 4,367 – een daling van 5,7 procent ($ 263) voor de dag tot nu toe.

De neerwaartse beweging weerspiegelt een algemene daling in de cryptocurrency markten.

Een blik op de gegevens van CoinMarketCap blijkt dat de meeste digitale activa vandaag dalen, met slechts een paar cryptocurrencies in het groen.

Te midden van verliezen in alle top 10 cryptocurrencies, met name, is ethereum 14,53 procent lager, litecoin is 15,37 procent lager en monero is 12 procent gedaald.

Kijkend naar de markten als geheel, sinds een recordhoogte van ongeveer 180 miljard dollar, is de gecombineerde marktkapitaal voor alle cryptocurrencies nu 152 miljard dollar, een daling van 28 miljard dollar. Velen zien dit maar als een correctie en voorspellen dat de maand september voor vele (positieve)verrassingen kan zorgen. Er komen vele aankondigen aan in de maand september voor bijvoorbeeld NEO. Deze eventuele positieve berichten kunnen van invloed in zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here