Beursexpert John Beijer (Turbotrends) heeft afgelopen donderdagavond tijdens een online seminar, welke in samenwerking was met DFT.nl, gezegd dat beleggers in bitcoin kunnen stappen als de prijs van deze digitale munt met 20% zakt. De bitcoin is bijzonder speculatief en daarom geschikt voor slechts een klein deel van de beleggingsportefeuille, aldus Beijer. Wanneer de bitcoin 20% of meer daalt dan bouwen wij een kleine positie op. Stijgt de munt 40% dan gaan wij er vervolgens uit. Wij hebben dit dit jaar al en aantal keren gedaan.

Turbulente ontwikkeling

In 2017 heeft de bitcoin een turbulente ontwikkeling doorgemaakt. Was de digitale munt in januari nog 1000 dollar waard, inmiddels staat de koers van de bitcoin op ruim 16000 dollar.

Ook Christophe Cox (Commerzbank) stond tijdens het seminar stil bij de voor- en nadelen van de bitcoin. De grote pluspunten van deze munt zijn volgens Cox vooral de schaarsheid en de snel groeiende populariteit. Nadelen zijn volgens hem de volatiliteit en de hoge kostprijs. Het feit dat de meeste bitcoins in handen zijn van een bepaald aantal personen vindt Cox het meest opmerkelijk.

Vooruitblik op 2018

Beijer blikte ook, naast de bitcoin, vooruit op het beursjaar 2018. Zijn verwachting is dat de AEX-index in 2018 gaat stijgen richting de 602 punten. Voor 2018 zijn zijn favoriete aandelen bouwer BAM, biotechnologiebedrijf Galapos, technologieconcern Philips, kabelaar Altice en pakjesbezorger PostNL.

 

Bron:  www.telegraaf.nl  Stap in bitcoin bij daling van 20%

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here