Het is erg belangrijk om je cryptovaluta veilig te stellen want wat gebeurt er met je bitcoins als je plotseling komt te overlijden? Onlangs overleed er een man in Colorado en zijn familie kwam tot de ontdekking dat de overledene een klein fortuin aan Bitcoins na liet. Probleem was dat ze geen toegang hadden tot zijn wallet.

In de cryptomarkt, welke op dit moment meer dan 140 miljard dollar waard is, begint dit een bedenkelijk probleem te worden. Meestal zal men niet aan de grote klok hangen hoeveel men aan cryptovaluta in bezit heeft dus is het bij een plotseling overlijden een probleem om er achter komen dat diegene in het bezit is van bitcoins. Daarna is het verkrijgen van toegang tot de portefeuille een groot probleem aangezien de private key niet openbaar is.

Diverse manieren om je cryptovaluta veilig te stellen

Wanneer je overlijdt en je hebt daarvoor geen gegevens achtergelaten over je crypto portefeuille dan is het voor nabestaanden onmogelijk om hier toegang toe te krijgen.

Als je dit wilt voorkomen dan moet je iemand eenvoudig een kopie geven van je private key, kun je hem opslaan op je externe harde schijf of vertrouw je je code toe aan een bedrijf die de key bewaakt. Toch zijn deze methodes niet helemaal waterdicht en kan er van alles mee gebeuren. Je familie vindt bijvoorbeeld je code op een briefje maar weet niet wat het is. Je harde schijf kan crashen en een bedrijf welke je key bewaakt is misschien niet te vertrouwen.

Nadat de man in Colorado overleden was kon zijn familie bij zijn bitcoin kapitaal doordat zij via zijn bankafrekening konden zien dat hij zijn munt via Coinbase had geïnvesteerd. Coinbase is een Amerikaans bedrijf en een populaire online exchange. De familie heeft met het bewijs contact op genomen met Coinbase die het bevestigde en zij zijn nu bezig met het overdragen van de inhoud aan de nabestaanden.

Neem je bitcoins op in je testament

Tenslotte kun je ook overwegen je bitcoins in je testament op te nemen. Aangezien het nierbij niet gaat om een gouden ketting of een favoriet schilderij maar om een Bitcoin wallet met mogelijk vele duizenden of zelfs miljoenen euro’s is deze overweging beslist de moeite waard.

 

Bron: www.cryptokrant.nl  –  wat gebeurt er met je bitcoins als je dood gaat

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here