Bitcoin is aan een zeer onrustige 1e kwartaal van het jaar 2018 begonnen. Veel cryptomunten doken weer diep het rood in. De grootste en meest leidende cryptomunt Bitcoin werd vandaag voor $8700 verhandeld. De koers van Bitcoin dook in de afgelopen 24 uur 13 procent naar beneden en trok een hoop altcoins met zich. In een week tijd daalde de totale waarde met 20 procent.

Onzekere tijden

Dat de cryptomarkt het moeilijk heeft in 2018 is duidelijk en de recente daling komt onder meer voor de angst van strengere toezicht op de markt. De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) wilt de handel in cryptovaluta’s strenger reguleren. In Nederland komen er ook steeds meer geluiden voor een betere regulering van de cryptomarkt en de digitale kraak van cryptobeurs Binance zorgde ook niet voor een goed positief tegen geluid.

Failliete inboedel Mt. Gox zorgt voor grote dumb op Bitcoins

Ook de afwikkeling van de eerder failliet verklaarde cryptobeurs Mt. Gox zette de koersen onder druk. Curatoren verkopen grote hoeveelheden bitcoin uit de boedel van Mt. Gox. Recent ging een pluk van $400 miljoen weg. De verkoop van deze munten zou marktverstorend werken.

Lager handelsvolume

Op de handelsplatformen voor cryptomunten wordt steeds minder gehandeld in Bitcoin. Dit is een belangrijke graadmeter over de populariteit van de digitale munt en de markt. Eind 2017 zat de waarde van Bitcoin nog in een enorme stijging en had het zijn piek op $20.000. Halverwege kwam er een correctie en in februari was de koers gedaald tot $11.000. Vandaag de dag schommelt de koers van Bitcoin constant tussen de $9.000-$11.000.

Transactievolume

Half december, op het hoogtepunt van de bitcoinkoorts, lag het gemiddelde transactievolume wekelijks ongeveer op 400.000 stuks en ook in januari, toen de koers in elkaar zakte, handelden beleggers veel.

Nu is dat transactievolume gemiddeld nog maar 200.000. In heel 2017 lag dat handelsniveau hierboven. De laatste keer dat er zo weinig in bitcoin werd gehandeld als nu, was twee jaar geleden. Toen bedroeg de waarde van de cryptomunt slechts $500, tegen bijna $11.000 nu.

Markt meer in beweging dan ooit

Transactievolumes naar bedenen, koersdalingen. Velen zien dit als een teken aan de wand. Niets is minder waar. In de eerste 3 maanden van het jaar 2018 is de totale waarde van opgehaalde ICO’s al bijna net zoveel als het hele jaar 2017. Het marktaandeel van Bitcoin mag dan wel iets gaan afnemen maar de digitale munt is nog zo belangrijk. Bij veel ICO’s moet je je inschrijven met Bitcoin of Ethereum en veel handelaren kiezen voor BTC. Wij geloven dat de koers van Bitcoin de bodem heeft bereikt en nu langzaam met een stijgende lijn omhoog gaat en niet veel verder zal dalen.

Cryptobezitters enorm toegenomen

Veel Nederlanders zijn in het bezit van cryptomunten. In november was er een onderzoek en toen bleek dat 160.000 Nederlanders in bezit waren van digitale munten. Eind februari bleek na onderzoek dat 500.000 Nederlanders in bezit zijn van digitale munten. Waarschijnlijk zijn veel Nederlanders eind december en begin januari ingestapt en hebben dus nu een crisis meegemaakt. Na onderzoek bleek dat van alle crypto bezitters wereldwijd de Nederlanders de meeste HODL’ers zijn. Veel analisten van cryptovaluta geloven dat de grootste dip en correctie heeft plaats gevonden en dat wij binnen 6 maanden een nieuw all time high hebben.

Volgens bovenstaande technische analyse van Bitcoin heeft hij bijna zijn dip aangetikt en volgens analisten zal hierna Bitcoin weer de weg naar boven inzetten.

Wil jij niet wachten en jezelf niet over 6 maanden voor de kop slaan en denken, had ik in maart maar Bitcoins gekocht? wacht niet langer en koop bitcoins nu bij Bitonic.

GA NAAR BITONIC >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here