De bitcoins raken op. Door de grote vraag naar deze virtule munt komen er tekorten bij de diverse handelsplatformen. De Nederlandse cryptohandelaar Bitmymoney moet sinds enkele dagen regelmatig ‘nee’ verkopen.

Robert Reinder Nederhoed, oprichter van Bitmymoney, zegt dat de vraag explosief toenam nadat het grootste beursbedrijf ter wereld, de CME Group, had aangekondigd nog voor het eind van dit jaar met termijncontracten op de bitcoin op de markt komt.

Toeloop professionele beleggers

Bezit van een bitcoin is met zo’n bitcoinfuture niet meer nodig. De verwachting is dat deze ontwikkeling zal zorgen voor een grote toeloop van professionele beleggers. Reactie van de bitcoin op het nieuws resulteerde in een koerssprong naar 7000 dollar.

De beurstoezichthouder moet nog zijn toestemming geven maar beleggers sorteren al voor op deze goedkeuring. Nederhoed vertelt dat per dag voor maximaal 25.000 euro ingekocht mag worden door hun beste klanten. Hij krijgt de laatste dagen geregeld aanvragen voor meer dan het dubbele van dat bedrag. Hij zegt: ‘er staat ineens een ander soort belegger op’.

Handelsplatformen zoals Bitmymoney hebben tegoeden bij diverse cryptobeurzen en normaal gesproken zijn deze ruim voldoende om aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen. Toch is op dit moment de koop- en verkoop uit balans en worden zij sterk geremd door het tekort aan bitcoins. Niemand verkoopt ze nu.

Buitengewoon

Het is buitengewoon dat de bitcoins uitverkocht zijn laat Nederhoed weten. Het gebeurt eigenlijk zo’n drie keer per jaar maar nu is het al dagen achter elkaar het geval. Hij denkt dat de tekorten van de virtuele munt de koersontwikkeling afremt. “Wij zijn niet de enige met tekorten’. Bitonic welke een concurrent van Bitmymoney is, kijkt inmiddels ook tegen de bodem van de crypto-voorraad aan.

Nederhoed wil niet zeggen hoeveel handel er dagelijks door zijn platform gaat maar wil alleen kwijt dat de ‘vraag evenredig met de koers stijgt’. Hij zegt dat in oktober de munt vijf keer zoveel waard was als in januari en toen werd er ook vijf keer meer in bitcoins gehandeld.

 

Bron: www.fd.nl  Bitcoins raken op

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here