Er is wederom spannend nieuws omtrent de cryptocurrency. De CEO van Bitcoin.com en investeerder van het eerste uur, Roger Ver, heeft dit onlangs naar voren gebracht in een interview met Bloomberg. Hij opperde dat er binnenkort een tweede splitsing van de Bitcoin aan zit te komen. De eerste splitsing vond plaats in augustus jl toen een groep miners besloot BCC, Bitcoin Cash, af te splitsen van de oercryptomunt Bitcoin.

De transacties met de gewone Bitcoin zouden te langzaam gaan en een gevaar zijn voor de schaalbaarheid. Toch bood deze splitsing niet voldoende resultaat want er werd na twee weken al gesproken over een tweede splitsing.

Al weer zijn er klachten dat de transacties te langzaam zouden gaan en om dit probleem op te lossen  zou er, naast de mogelijke tweede splitsing, naar andere oplossingen moeten worden gezocht. Per blok zou het aantal transacties bijvoorbeeld omhoog moeten. Toch komt er maar geen oplossing in de Bitcoingemeenschap en is een tweede splitsing volgens ingewijden beslist noodzakelijk. Met deze oplossing zijn er voor de beleggers en investeerders maar liefst drie verschillende soorten Bitcoins om uit te kiezen, maar dit is natuurlijk niet passend bij het idee van een munteenheid zonder centrale autoriteit.

Bitcoin veiliger

De Bitcoin is veiliger dan de traditionele valuta, aldus Roger Ver. Hij is in de veronderstelling dat dit zo is omdat de traditionele valuta onderhevig zijn aan de grillen van politici terwijl de Bitcoin de wetten van de wiskunde volgt. Deze kunnen je rekening niet bevriezen in tegenstelling tot politici. Dat zou kunnen hoewel wij denken dat dat geen heel groot voordeel is en dit om de eenvoudige reden dat het grootste deel van de westerse bevolking weinig last heeft van bevroren bankrekeningen. Anderzijds kun je als belegger/investeerder weinig invloed uitoefenen op miners die hun munten verkopen waardoor er grote koersveranderingen op kunnen  treden. Toch voorspelt Roger Ver een zonnige toekomst voor de cryptomunt.

De Bitcoinconferentie waar hij zijn interview gaf, moest in hoog tempo uitwijken naar Hong Kong nadat China de Bitcoinbeurzen wilden sluiten. Dit ziet de CEO van Bitcoin.com als positief. “China is immers een soort omgekeerde aflevering van Business Class” aldus Ver. Het is het juist waard om te investeren in zaken die China probeert te verbieden, denk hierbij aan Google, Facebook, Twitter etc. Als de Chinezen gen muntjes mogen delven dan zal dit wel ergens anders gebeuren. Volgens Ver kan alleen het einde van internet de Bitcoin stoppen.

Bron: www.cryptopoint.nl  – Bitcoin gaat mogelijk nog een keer splitsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here