ZCL, Zclassic, is een splitsing van Zcash. Zcash, een project welke is opgezet door de jonge ontwikkelaar Rhett Creighton met als doel het ontwikkelen van een uitstekende privacy coin. Het fundament van de source code is Bitcoin en Zerocoin met de bundeling van de zk-SNARK, DigiShield V3 en Equihash algoritmes. In het algeheel is het een zeer vooruitstrevende cryptocurrency. Jammergenoeg is Zcash een gecentraliseerd project. Deze heeft een pre-mine en een belasting van 20% op elke transactie die naar de beheerde wallet gaan van de oprichters. Een benaming voor dit feit is Founders reward en dit is geen eerlijk en decentraal systeem. 

Dit werd als erg jammer bevonden door Creighton en daarom besloot hij met een andere groep van ontwikkelaars Zcash te splitsen en Zclassic te lanceren en dan zonder ingebouwde oneerlijkheid. Er is bij Zclassic dan ook geen sprake van Fouders reward en ook gen pre-mine waardoor de Zclassic in die zin een betere versie is van de Zcash.

Creighton heeft zijn leer getrokken uit hoe Bitcoin vorken in elkaar steken en zet met zijn team van 50 actieve leden een nieuwe Bitcoin vork op, de Bitcoin Private. Deze nieuwe vork is en technologisch huwelijk tussen Zclassic en Bitcoin en heeft als toegevoegde waarde dat er in de broncode van de Bitcoin Private een beproefde technologie wordt verwerkt voor het verwerkelijken van financiële anonimiteit. Dit is en zeer interessant project om te volgen omdat Bitcoin er een anonieme kloon bij krijgt. Veel ontwikkelaars kunnen hieruit weer hun leer trekken. 

Bitcoin Private

Zclassic is tijdens deze vork enorm gepumpt. Eenmaal na de hardfork werd Zclassic massaal gedumpt. Zclassic is onderontwikkeld voor het realiseren van aanvaarding van nieuwe gebruikers door onder andere gebruiksonvriendelijke Zclassic wallets en de vraag is dan ook of deze feitelijk niet vervangen zal worden door BitcoinPrivate. Waarschijnlijk is dat dit project veel belangstelling zal krijgen van nieuwe handelaren en ontwikkelaars. Hiermee lijkt het erop dat Rhett Creighton een gewiekste manier heeft gevonden waarmee hij zijn project nieuw leven in kan blazen, het kan financieren en verbeteren. Cryptogeld is magisch geld en slimme handelaren kunnen waarschijnlijk veel geld gaan verdienen tijdens de Bitcoin Privat vork.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here