Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met het elektronische geld en dan met name de bitcoin. Dit elektronische geld, cryptocurrency genoemd, wordt steeds populairder voor veel investeerders. Op dit moment moet je bijna vijfduizend euro voor 1 bitcoin neertellen terwijl dit in maart maar 1000 euro was. De waarde van de bitcoin is dus in enkele maanden tijd sterkĀ  toegenomen.

Acht jaar geleden, toen het bedrijf Coinbase werd opgericht, was de verwachting echt niet dat de bitcoins zo populair zouden worden. Ook Olaf Carlson-Wee dacht er het zijne van. Hij was in die periode bezig met een scriptie over de bitcoin en zodoende kwam hij terecht bij Coinbase, een bedrijf in cryptocurrency. Per toeval maakte hij toen zichzelf maar ook zijn vriendelijk mega rijk.

Op het moment dat hij bij Coinbase begon was de koers van de bitcoin slechts 35 dollar. Als je dan nu weet dat deze koers tot een aantal duizend euro is gestegen dan snap je hoe rijk hij is geworden met deze virtuele munten. Deze 27-jarige jonge man maakte van 750 dollar maar liefst 250 miljoen dollar.

Toch wordt er gewaarschuwd voor de grote stijgingen en dalingen van deze cryptomunt. Voordat je gaat investeren in cryptocurrency moet je er rekening mee houden dat deze laatste stijgingen ook als een luchtbel kunnen ontploffen. Dit is niet te voorspellen en moet je uiteraard afwachten. Olaf Carlson-Wee heeft, ondanks de speculaties, een erg groot vertrouwen in dit elektronische geld en denkt dat cryptocurrency een enorm verschil gaat maken in de toekomst, hoe en op welke manier dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here