In het bitcoin gekke Zuid-Korea wordt er door de regering een verbod op handel in cryptovaluta voorbereid. Hierdoor is er wereldwijd 89 miljard euro verdampt op de virtuele muntenmarkt.

Door de Zuid-Koreaanse regering wordt er een wet voorbereid welke de handel in alle soorten cryptovaluta gaat verbieden. Dit werd afgelopen donderdag medegedeeld door de Zuid-Koreaanse minister van justitie. Volgens hem komen de talloze waarschuwingen van de regering over het zeer speculatieve karakter ervan niet aan bij de bevolking en is de angst voor gokverslaving erg groot. Nog onduidelijk is wanneer deze nieuwe wet wordt voorgelegd aan het parlement en of deze een kans van slagen heeft.

Nadat dit nieuws bekend werd maakten de koersen van onder andere de digitale munten bitcoin, ripple en ethereum een flinke koersdaling door. Enkele minuten na het nieuws was de cryptovaluta markt 89 miljard euro minder waard. Sinds 4 januari is de koers van de ripple gedaald met meer dan 50 procent.

Sluiten van cryptobeurzen

Het Zuid Koreaanse Seoul bemoeit zich steeds meer met de handel in de virtuele munten. Er is een nieuwe wet geĆÆntroduceerd in december vorig jaar die de financiĆ«le toezichthouder de macht geeft tot het sluiten van cryptobeurzen.

Een van de grootste markten voor de handel in virtuele munten is Zuid-Korea. Van de totale handel in bitcoin neemt het land ongeveer 8 tot 12 procent van het totaal voor zijn rekening. Van de handel in ethereum is dat 14 procent en van de ripple is dat sommige dagen een derde van de transacties volgens de website CryptoCompare.

De prijs van de bitcoin is in het land hoger dan ergens anders in de wereld doordat de Zuid-Koreanen zoveel speculeren met de munt. Hierdoor worden er door dataprovider CoinMarketCap geen prijzen meer meegenomen van de Koreaanse beurzen bij de berekening van de virtuele valuta. Op handelsplatforms buiten Zuid-Korea noteert de bitcoin afgelopen donderdagochtend ruim 7 procent lager.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here