Bij Bittrex, een van de grootste Amerikaanse,handelsplatformen voor cryptomunten, zijn er problemen met betrekking tot het afhandelen van klantverzoeken. Klanten kunnen hun geld niet opnemen en weten niet waarom dit zo is. Door Bittrex zelf wordt er geen reden opgegeven waarom dit zo is.

Een aantal klanten lijkt problemen te hebben met het verifiëren van hun identiteit als ze geld op willen nemen van het platform. Deze klanten zijn vooral boos omdat Bittrex weinig tot geen communicatie met deze klanten heeft. Door Bittrex werd afgelopen woensdag toegegeven dat zij ‘significante vertragingen’ hebben met betrekking tot het afhandelen van verzoeken van hun klanten maar zij geven aan dat dit slechts een klein percentage van hun totale klandizie is.

Bittrex, het in Las Vegas geregistreerde platform waar dagelijks voor ongeveer 1 miljard dollar wordt verhandeld, heeft laten weten dat de aangescherpte identificatieprocedures onderdeel zijn van het beleid waarmee aan de Amerikaanse bankregelgeving voldaan moet worden en om hun klanten bescherming te bieden tegen diefstal en fraude. Deze incidenten leggen de aanloopproblemen bloot waar het crypto-universum mee worstelt. Bij dit ontzettend snelle evoluerende universum gaan er voor miljarden aan investeringen om maar blijft grotendeels ongeregistreerd.

Vertragingen al bijna dertig dagen

Een uit Florida afkomstige Bittrex klant heeft samen met veel andere gebruikers geld in Bittrex zitten en kan dit niet opnemen door de ‘verificatie-problemen’ bij Bittrex. Zij hebben twee verificatie niveau’s en hij heeft de basisverificatie ingevuld. Bittrex zei dat er geen match bestaat met wat hij had ingevuld. Vervolgens moet je gegevens van paspoort, identiteitskaart, selfie etc, invullen in een uitgebreide verificatie. Dat deed hij ook maar ook hierbij ging het fout en kreeg hij de melding dat er geen match is met zijn naam.

Door Bittrex wordt er overigens geen alternatief geboden om je naam te corrigeren als er eventueel toch sprake is van een daadwerkelijke mismatch. De man uit Florida nam vervolgens op 6 november contact op met de klantenservice maar de problemen zijn nog steeds niet opgelost. Dit duurt dus al dertig dagen. Hij zegt dat Bittrex de zaak niet serieus neemt en vindt dat zij meer aandacht moeten besteden aan communicatie. Dit is geen kleinigheid en als je bij Bittrex inschrijft kun je zonder verificatie geld in je portefeuille storten en handelen. Je kunt alleen je geld niet terugtrekken en wat nog erger is dat je er niet over kunt communiceren. Dit is onacceptabel van een van de drie grootste cryptobeurzen…..

Het is natuurlijk een heet hangijzer als er lange wachttijden zijn met geldopnames. Het kenmerk bij cryptovaluta is toch de hoge volatiliteit. Grote koersschommelingen zijn vaak minutenkwesties en als je lang moet wachten voor je je geld op kunt nemen kun je je kapitaal zomaar zien verdwijnen als het even tegen zit op de markt.

Een andere klant bij Bittrex, Christian Ruiz zegt dat Bittrex mensen geld op hun rekening laat storten en dat zij vervolgens deze blokkeren om onbekende redenen. Zij beantwoorden geen emails en de klantenservice heeft geen telefoonnummer of een officieel adres.

Bittrex begrijpt frustratie

Onlangs verklaarde een woordvoerder het volgende:

“Bittrex heeft kort geleden contact opgenomen met de getroffen klanten om een vollediger uitleg te geven over de verbeteringen die we hebben aangebracht in onze identiteits-controleprocedures en de oorzaken van het feit dat sommige rekeningen niet toegankelijk zijn. Een klein percentage van ons totale klantenbestand ervaart vertraging bij het oplossen van hun account problemen en we hebben onlangs meer personeel ingezet om deze problemen aan te pakken. We hebben alle begrip voor de frustraties en we zijn vastbesloten om deze kwesties veilig en snel op te lossen. We hebben zeer veel waardering voor het geduld en begrip van onze gebruikers tijdens dit proces”.

Zij lieten weten dat de procedures nodig zijn om hun klanten te beschermen tegen fraude en diefstal en misbruik van het platform. Zij nemen deze procedures serieus om te voorkomen dat hun diensten worden misbruikt voor het witwassen van geld, terrorisme te ondersteunen of ander illegale praktijken.

GA NAAR BINANCE >>

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here