Op dit moment breekt de virtuele munt Bitcoin alle records. De cryptomunt is op dit moment rond de 7000 dollar waard! De voornaamste reden van deze stijging is ongetwijfeld het nieuws dat de grootste derivatenbeurs ter wereld in Bitcoincontracten gaat handelen. 

Dit zal betekenen dat het makkelijker gaat worden om cryptovaluta aan te kopen en te verkopen en zal de toegankelijkheid van de digitale munteenheid vergroot worden. Het Amerikaanse platform CME Group is de eerste die de handel in de munt aanbiedt. Voor velen kwam dit als een verassing omdat CME een maand geleden nog verkondigde niet in Bitcoin te stappen. Dit besluit veranderde door de grote vraag van klanten. Bij CME gaat het meestal om zogenaamde opties. Je hebt de kans om te mogen kopen of verkopen tegen een bepaalde prijs.

Je zou kunnen stellen dat de groei van de Bitcoin explosief is. Was de munt in 2008 slechts 10 dollar cent waard en stond aan het begin van dit jaar de koers nog rond de duizend dollar, op dit moment is hij maar liefst rond de 7000 dollar waard. Ondanks dit gegeven zijn er nog steeds critici die vinden dat de Bitcoin geen onderliggende waarde vertegenwoordigd. Zij zeggen ‘wat een gek er voor geeft’ en noemen de hausse een bubbel vergeleken met de tulpenmanie.

Neemt niet weg dat er steeds meer mensen gaan investeren in de Bitcoin. Uit onderzoek is gebleken dan er inmiddels 135.000 Nederlandse huishoudens geld hebben gestoken in het volatiele cryptomuntje Bitcoin.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here