De bestuurder van de Russische Centrale bank, Sergei Shvetsov, heeft bekend gemaakt dat websites die handel in cryptocurrency toestaan, worden verbannen. De toegang tot deze sites zal worden geblokkeerd. De handel in dit soort munten vindt hij dubieus.

De financiële autoriteiten in Rusland behandelden in eerste instantie elk geld dat is uitgegeven door een niet-staats goedgekeurde instelling als illegaal. Dit omdat het voor het witwassen van geld gebruikt kan worden. Later werd deze handel wel goedgekeurd  maar dan met de voorwaarde dat zij controle zouden houden en beperking tot de toegang. Er komt dus nu een totaal andere maatregel.

Sergei Svhetsov verklaart: “we kunnen niet op een directe en makkelijke manier toegang verlenen tot zo’n dubieus instrument voor retail (investeerders)”. De topman gaf tijdens een conferentie aan dat de centrale bank een groeiende interesse in cyptovaluta’s ziet. Dit omdat ze hoge rendementen op kunnen leveren. Hij is ook van mening dat het gebruik van cryptocurrency hoge risico’s met zich meebrengt, zowel voor burgers als voor bedrijven.

Deze bekendmaking is nogal een kentering omdat er eerder dit jaar door de autoriteiten bekendgemaakt werd dat het gebruik van cryptovaluta’s gereguleerd zou worden voor Russische burgers en bedrijven.

Voorgaande ontwikkelingen en effect op de cryptovaluta markt

Rusland is overigens niet het enige land die zich inlaat met cryptovaluta’s. De Britse waakhond FCA ( Financial Conduct Authority) gaf eerder een waarschuwing af voor deelname aan ICO (Initial Coin Offering), een manier voor startende bedrijven om met digitale munten kapitaal op te halen. Zij noemden dit erg risicovol. Later werd door China een van zijn grootste handelshuizen voor de bitcoin gesloten. Hierna crashte de munt.

Ondanks het Russische besluit is er op het moment van dit schrijven nog geen sprake van waardedaling. De waarde van de bitcoin nam flink toe en op dit moment moet er voor 1 bitcoin meer dan 4200 euro betaald worden.

 

Bron: www.techzine.nl – Rusland gaat websites voor Bitcoins en andere cryptovaluta verbannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here