Inmiddels zijn we er aan gewend: steeds na elke waardedaling van de bitcoin herstelt deze weer om daarna weer een nieuw hoogterecord te vestigen. Zakte de waarde van deze cryptomunt begin deze maand nog met meer dan 1000 dollar naar beneden, afgelopen vrijdag haalde de munt weer een nieuw record en knalde deze naar de 8000 dollar.

Op het moment van dit schrijven staat de waarde van de bitcoin op 8.029 dollar. Volgens Forbes was de bepalende factor hierbij, los van de onvrijwillige huisarrest van Zimbabwes Mugabe, weer het gedoe rondom de updates. Ondanks het afzeggen van de Segwit2X-update zou een kleine groep dit weekend dit toch gaan doorvoeren  met splitsing van de blockchain en munt als gevolg. Dit lijkt voorlopig niet te zijn gelukt.

Feit is dat eenvoudigweg de hype rondom de bitcoin nog steeds het vertrouwen erin laat groeien. Dit komt misschien ook wel omdat het nieuws dat je bij handelsplatform LedgerX sinds kort kunt handelen in bitcoin-opties met 10.000 dollar als optiewaarde voor de lange termijn. Coindesk is van mening dat deze ontwikkeling ‘ have long been seen in the industry as a much needed sign of maturity and could in part help pave the way for even more institutional money to enter the space. Wij denken dat, hoe dan ook, de bitcoin en veel andere cryptomunten ‘blijvertjes’ zijn.

 

Bron: www.daskapital.nl¬† Bitcoin pakt weer een record en is nu ook een ‘optie’

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here