Er zijn op dit moment veel verschillende cryptocurrency in omloop en iedere investeerder in digitale munten weet dat een aantal daarvan het niet zullen gaan maken. Je kunt dan afvragen welke cryptomunten dan uiteindelijk blijvend zullen zijn en de markt gaan domineren. Investeerder en medeoprichter van de investeringsfirma Silver Lake Partners, Glenn Hutchins, is van mening dat je je niet moet gaan focussen op de waarde van cryptocoins omdat dit alleen maar een afleiding zou zijn. 

Strijd cryptomunten is vergelijkbaar met het begin van internet

Hutchins heeft in een gesprek met Fox Business News laten weten dat maar enkele cryptomunten succesvol de markt zullen gaan overnemen en de rest zal uit beeld verdwijnen. Deze strijd met de digitale munt vergelijkt hij met het begin van het internet. Hierbij kwam uiteindelijk Google als grote winnaar uit de bus. Het is volgens Hutchins moeilijk te voorspellen welke cryptocurrency het uiteindelijk zal gaan maken.

De vraag waarmee investeerders zich bezig moeten houden is of de technologie die bij de digitale munten behoort gebruikt kan worden voor het oplossen van belangrijke consumentenproblemen. Het is op dit moment mogelijk om data over de hele wereld te versturen in een fractie van een seconde zonder dat er torenhoge kosten bij komen. Je kunt bijvoorbeeld via internet binnen een seconde informatie van een server van de andere kant van de wereld op je scherm laten verschijnen.

Bitcoin, Ethereum of Ripple

Deze mogelijkheden zou je ook moeten hebben bij geldtransacties en cryptocurrency zouden daarbij een belangrijke rol in kunnen spelen. Wil je nu geld overmaken naar het buitenland dan duurt het relatief lang en er kunnen flink wat kosten bij komen. Het is nu mogelijk om via cryptocurrency internationale betalingen te verrichten binnen een paar seconden en zonder hoge transactie kosten. De digitale munt lijkt dus een prima oplossing te zijn op het consumenten probleem. Welke munten het uiteindelijk zouden moeten zijn daar heeft Hutchins zijn twijfels over. Bitcoin zou uiteindelijk de verkeerde oplossing kunnen zijn terwijl de Ripple of Ethereum misschien het goede antwoord hebben.

Let dus niet teveel op de plotselinge waardedalingen of stijgingen van de cryptomunten en denk er over na welke coins de mensen uiteindelijk echt nodig zullen hebben. Ben je benieuwd naar de reden waarom Ethereum of Ripple misschien als beste uit de bus komen kijk dan naar de vijf redenen om te investeren in Ethereum of Ripple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here