Wanneer je last hebt van de Amerikaanse sancties maar wel veel te bieden hebt als land qua grondstoffen dan kan twee dingen doen, wachten tot Donald Trump deze sancties weer terug draait of kan naar alternatieven op zoek gaan om vrij met geld te kunnen handelen zonder dat je beperkt wordt door de Verenigde Staten. Een belangrijke middel hiervoor zijn crytpomunten, die zorgen ervoor dat landgrenzen, banken en wachttijden niet meer van belang zijn. Daar komen steeds meer landen achter die hier mee te maken hebben. Het is daarom ook niet zo gek dat landen zoals Venezuela, Iran en China druk bezig zijn met de ontwikkeling van haar eigen digitale munt.

Rusland is hard op weg

Rusland is al hard op weg want die willen volgens de laatste berichten een groot gedeelte van hun nationale reserves van Roebels omzetten naar Bitcoin (BTC). De geruchten zeggen zelfs dat het gaat om omgerekend $470 miljard. Omdat het zo’n grote hoeveelheid is zal dit in delen op de markt terecht komen. Waarschijnlijk zal het beginnen met ‘wisseloperatie van $10 miljard. Misschien hebben de Russen wel onze nieuwspagina in de gaten gehouden waarom ze nu Bitcoins moeten kopen.

Geen officieel nieuws

Je kan de cryptowereld ook omschrijven als een groot roddelcircuit. Want er wordt zoveel geroepen en beweerd maar veel nieuws is gebaseerd op speculatie. Maar de bewering over de Russen komt uit de pen van Vladislav Ginko. Dit is geen naam die bij veel Nederlanders bekend is maar schijn bedrieg. De Rus in kwestie is namelijk docent aan de Russische presidentiële academie voor nationale economie en openbaar bestuur in Moskou. Naast dit is hij van de economische adviseurs van de Russische president Vladimir Poetin.

In recente Tweets met onder andere crypto-goeroes Chris Burniske en John McAfee maakt hij een zelfverzekerde indruk. We geven wat voorbeelden:

President Poetin liet onlangs ook al weten dat er manieren bestonden om de sancties van de Amerikanen te omzeilen. Dit is wel een opmerking die de geruchten over de Russen iets meer kracht bijzetten dan vooraf werd beweerd. Als de stap die Rusland wilt zetten doorgaat hoeven we ons verder geen zorgen meer te maken over de acceptatie door institutionele partijen en massa adoptie.

Is het bluffen van de Russen geen grootpraat?

Ook al kan het dreigement van de Russen er alleen maar voor zijn om onder de sancties uit te willen komen of te verlichten. Het mag wel vanzelfsprekend zijn dat dit een grote impact zal gaan hebben op de cryptovaluta. Wij zijn zelf heel nieuwsgierig naar waartoe dit zal gaan leiden. Zal de markt eindelijk weer gaan aantrekken en weer richting all time high gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here