Bitcoin liefhebbers kunnen voor het eerst een appartement kopen met als betaalmiddel bitcoins, je moet daarvoor wel naar Dubai.

Astond Plaza and Residence bieden studio’s aan voor 30 bitcoin, wil je graag een appartement met slaapkamer dan moet je met meer bitcoins aan komen zetten, 50 (+/- $240.000).

Wanneer jij besluit om tot aankoop over te gaan wordt de bitcoin prijs voor 15 minuten vastgezet.
Micelle Mone, een Britse ondernemer van lingerie en partner in het project, vertelde in oktober al dat er nog meer appartementen worden aangeboden voor mensen die geïnteresseerd zijn om vastgoed te kopen met Bitcoins.

“We willen een kans geven aan de bitcoin wereld”, vertelde ze tegen CNNMoney. “Het is een goede manier voor bitcoin gebruikers om hun bitcoins om te zetten in bakstenen. “

De ontwikkeling in het Science Park van Dubai bestaat uit twee torens, een zwemcomplex, een buitenbioscoop en een winkelcentrum. Kopers kunnen ook betalen met bitcoin voor interieurontwerp.

Maar Mone zei dat de ontwikkelaar niet de bitcoins zal houden zodra een verkoop is gemaakt.

“We zijn niet in de valutamarkt, we zijn in de ontwikkelingsmarkt , dus zodra iemand in bitcoins koopt, zetten we die om  in dollars, zodat de ontwikkeling helemaal niet in gevaar komt,” zei ze.

BitPay, die bitcoin betalingsdiensten levert, zal de transacties verwerken.

Mone vertelde verder dat er al 432 appartementen zijn verkocht ‘off-plan’ voor conventioneel geld. Het project is gepland te zijn voltooid tegen september 2019.

Er zijn in totaal 1.130 appartementen en Bitcoin-gebruikers kunnen nog steeds met de digitale valuta kopen nadat de eerste 150 zijn verkocht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here