De miljardair Peter Thiel, die samen met Elon Musk PayPal tot een groot succes maakte,  is van mening dat bitcoin het equivalent van goud zou kunnen worden. Deze schatrijke zakenman is een pionier als het gaat om betalingssystemen en online toepassingen. Na alle negatieve kritiek op bitcoin komt zijn steun dan nu ook bijzonder gelegen.

Thiel benadrukt het belang van bitcoin, volgens hem is het de equivalent van goud en hij beredeneert dat de cryptocurrency uiteindelijk niet echt een betaalmiddel zal worden. Als we bij de bakker zijn geven we deze ook geen goudstaafje voor het kopen van brood. Hij verwacht dat bitcoin uiteindelijk een manier wordt voor het opslaan van waarde, net als nu met goud gebeurt. Goudstaven worden opgeslagen in een kluis en worden nooit verplaatst, het is een soort bescherming tegen een instortende wereld. Het opslaan van waarde op de lange termijn.

Volgens Thiel is de rol die bitcoin gaat vervullen evident en hij is er zeker van dat de grootste digitale munt in dat opzicht gaat winnen. Het maakt dan niet meer uit of de technologie qua toepassing ook het beste is omdat het puur en manier is voor het opslaan van waarde.

Net zoals vrijwel elke cryptocurrency een soort praktische toepassing heeft is de bitcoin bedoeld als betaalmiddel. Er worden echter weinig digitale munten ingezet als betaalmiddel en de meeste investeerders handelen alleen om pure winst te maken. Waar de munten echt voor bedoeld zijn is in die zin weinig relevant.

Online equivalent van goud

Wanneer Thiels visie echt zo zou uitpakken dan zal dat met bitcoin zo blijven en zal het de meest populaire manier worden om waarde op te slaan. Als we de miljonair moeten geloven. In die zin is goud ook geen praktisch betaalmiddel.

Vraag is of de bitcoin dan toch nog flink in waarde zal gaan stijgen. Thiel mag dan optimistisch zijn maar blijft realistisch. Hij denkt dat er 50 tot 80 procent kans op is dat bitcoin in de toekomst geen waarde zal hebben. Maar hij gelooft in de overige 20 tot 50 procent.

De ondernemer erkent dat het echter een risico blijft. Onlangs heeft zijn investeringsfonds overigens nog voor 15 tot 20 miljoen dollar aan bitcoin ingeslagen. Het is daarom duidelijk geen lege futuristische speculatie. Thiel voegt daad bij het woord. Hij sluit af met de opmerking dat hij denkt dat critici de cryptocurrency onderschatten. Bitcoin kopen? Kies dan voor de snelste manier van Bitonic

GA NAAR BITONIC >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here