Bitcoin exchanges kunnen verschillende waarden hebben van de Bitcoin. Wanneer je een Coinbase vergelijkt met een Bittrex zie je dat soms de waarden verschillen met een of twee procent. Met dat in gedachten wordt Coinbaise wel voornamelijk gebruikt door Amerikaanse burgers, of Westerse landen. Die hebben een stabiele valuta ten opzichte van de Bitcoin.

Landen die niet beschikken over een stabiele valuta willen nog weleens naar een Bitcoin grijpen omdat die dan zelfs stabieler is dan hun eigen valuta.

Zimbabwe heeft recentelijk een hyperinflatie gehad met haar eigen valuta. De valuta daalde zoveel in waarde dat de burgers de Bitcoin zijn gaan zien als de meest betrouwbare valuta van het land.

BitcoinFundi

Exchange platformen baseren hun Bitcoin prijs op de vraag die ze hebben voor de munt. Een exchange platform in Zimbabwe, BitcoinFundi, waardeert moment Bitcoin op $7000. Dat is ongeveer 60% hoger dan de prijs die je ziet op een Bittrex of ander handelsplatform. Niet alleen Bitcoin heeft een hoger waarde om mee te handelen

  • Litecoinis momenteel verhandeld voor $ 90 usd
  • DASHis momenteel verhandeld voor $ 560 usd
  • Bitcoin Cashverhandelt momenteel tegen $ 608 usd

Deze prijzen hebben explosief gestegen, omdat de regering van Zimbabwe de cash flow van het land beperkt. De burgers hebben een stabiele munt nodig om mee te betalen en zij hebben zich gericht op de Bitcoin omdat de burgers mee vertrouwen hebben in deze munt dan in haar eigen Zimbabwaanse munt.

Is dit belangrijk?

Acceptatie is een van de belangrijkste kenmerken die Bitcoin heeft laten groeien tot op het punt dat het vandaag is. De acceptatie van Bitcoin in Zimbabwe zorgde voor deze prijsverhoging. Bitcoin is de meest krachtige valuta ter wereld. Het maakt niet uit wat er binnen een regering gebeurt, Bitcoin is altijd een valuta die kan worden gebruikt. Het zal heel interessant zijn hoe dit de prijs van Bitcoin op meer populaire uitwisselingen beïnvloedt, aangezien meer en meer landen met hyperinflatie het voorbeeld van Zimbabwe gaan volgen.

 

 

 

Bron: cryptocoinmastery.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here