Bitcoin

De Bitcoin is een digitale munt die steeds meer in opkomst is. Het is een munt waarmee betaalt kan worden maar ook een munt waarmee gehandeld kan worden. De Bitcoin is ook veel in de media en dit kan het lastig maken om een goed beeld van de munt te krijgen. Wij willen je dan ook aanraden om regelmatig onze nieuwspagina over de Bitcoin te bezoeken. Wij zorgen ervoor dat je dan een objectief beeld over deze munt krijgt. Ook kun je bij ons een duidelijke uitleg vinden wat voor munt het is en wat hoe je deze kunt kopen en verkopen. Of je nu wilt betalen met de Bitcoin of ermee wilt gaan handelen bij ons vind je er alle informatie over en hoe het kopen van bitcoins in zijn werking gaat.

Hoe werkt het betalen met een Bitcoin

Wanneer je wilt betalen met de Bitcoin of deze munt aan wilt schaffen dan is er een wallet nodig. Dit is de plek waar de digitale munt opgeslagen wordt. Deze wallet kun je downloaden op de computer maar je kunt ook kiezen voor opslag in de cloud. Dit is een online opslag waardoor je overal toegang hebt tot je Bitcoins. Wat voor jou belangrijk is om op te letten dat is of het een veilige opslag is. Zie je een aanbieder van een wallet met een online opslag doe dan onderzoek of deze betrouwbaar is.

Je kunt ook de keuze maken voor de bekende bedrijven. Blockchain is bijvoorbeeld een aanbieder van een wallet die vele Nederlanders gebruiken. Bij dit bedrijf kun je dan ook nog eens Bitcoins kopen en verkopen. In de wallet kun je eenvoudig betalingen doen. Je geeft aan wat het bedrag aan Bitcoins is en je verzend het naar een adres. Dit is een lang adres van diverse letters en cijfers.

Het handelen in Bitcoins

Naast betalen met Bitcoins is het ook mogelijk om te handelen in Bitcoins. Het principe is dan simpel. De Bitcoins die worden aangeschaft als deze een gunstige koers hebben. Je slaat deze op in je wallet. Als deze het door jouw gewenste rendement hebben behaald dan verkoop je deze weer. Er zijn diverse bedrijven in Nederland waar je de Bitcoins kunt verkopen. Je hebt dan vaak binnen 24 uur al het geld op je bankrekening staan. Aangezien steeds meer mensen vertrouwen in deze munt krijgen is het een goede investering gebleken. Net als bij andere investeringen is het wel zo dat je dient te weten waar je mee bezig bent.

Bitcoin is anoniem

Het grote voordeel van Bitcoins is dat het anoniem is. Het enige wat je nodig hebt om een betaling te doen is een adres. Dit is zoals wij al aangaven een lange zin van letters en cijfers. Er is dus geen naam of andere persoonlijke informatie nodig. Naast dat er anoniem betaalt kan worden is het ook snel. Bij banken heb je met kantooruren te maken. Dit is bij Bitcoin niet het geval. Deze kun je dag en nacht overmaken naar ieder land ter wereld. In de meeste gevallen zal de ontvanger al binnen een uur de Bitcoins in zijn of haar wallet ontvangen.

Wil je handelen met bitcoin op een trading platform? Ga dan snel naar Binance, weet je niet precies hoe het werkt kan dan op onze pagina naar de handleiding van Binance.

GA NAAR BINANCE >>