Wat is Bitcoin?

De Bitcoin is een digitale munt die steeds meer in opkomst is. Het is een munt waar online mee betaalt kan worden. Ook in Nederland zijn er steeds meer webwinkels en payment providers die de munt accepteren. Het enige wat er nodig is om te betalen met de Bitcoin is een wallet. Deze is gratis en kan op meerdere manieren beheerd worden. Je zou ervoor kunnen kiezen om een wallet te downloaden op je computer. Hou er dan rekening mee dat dit wel vele gigabytes in beslag zal nemen.

Verder ben je dan zelf in controle over de beveiliging. Er zijn ook aanbieders die een online wallet aanbieden. Dit is een opslag in de cloud. Dit heeft als voordeel dat je vanaf ieder apparaat met een internetverbinding bij de Bitcoins kunt komen en er betalingen mee kunt verrichten. Een nadeel is dat je de beveiliging niet in eigen hand hebt. Kies je voor een online wallet dan is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder te kiezen.

Waarom zou je betalen met de Bitcoin?

Nu er steeds meer mogelijkheden zijn om te betalen met de Bitcoin vraag jij je misschien af waarom je hiervoor zou kiezen. Het betalen met de Bitcoin brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het een betaalmethode die anoniem is. Het enige wat er nodig is om een betaling te doen is een adres. Dit is een regel met vele letters en cijfers. Je hoeft dus niet zoals bij een overschrijving per bank een naam in te voeren. Wil je graag anoniem geld kunnen ontvangen dan is de Bitcoin een goede keuze.

Verder is het betalen met de Bitcoin ook snel. Bij banken heb jij te maken met kantooruren. Doe je in de avonduren een overschrijving dan zal deze pas de volgende werkdag zichtbaar zijn op de rekening van de ontvanger. Ga je op vrijdagavond een overschrijving per bank doen dan zal de ontvanger deze pas maandagmorgen ontvangen. Het duurt dan meerdere dagen voor het geld overgeschreven is. De Bitcoin kan de gehele dag en nacht overgeschreven worden. Zelfs in de nachten in het weekend is het geld vaak binnen een uur bij de ontvanger. Het maakt dan zelfs niet uit waar ter wereld de ontvanger zich bevindt.

Steeds meer Nederlanders handelen in de Bitcoin
Betalen met de Bitcoin brengt dus vele voordelen met zich mee. Toch zou jij er ook voor kunnen kiezen om te handelen in de Bitcoin. Dan investeer je dus in deze munt. Het werkt ook heel erg simpel. Je schaft de munt aan wanneer deze laag in de koers staat. Is de munt gestegen dan verkoop je deze weer. Zo verdien je op een makkelijke wijze geld. Het is dan uiteraard wel zo dat je dient te weten wanneer in te kopen en te verkopen.

De Bitcoin is dus een zeer interessante munt die door steeds meer Nederlanders ontdekt wordt. Wanneer jij ermee gaat betalen zal je ook de voordelen zien. Bekijk ook de andere pagina’s maar eens op deze website. Dan krijg je een duidelijke uitleg van hoe je snel en makkelijk de Bitcoin kan kopen en verkopen.

Het is ook mogelijk om op een trading platform met Bitcoin anders cryptomunten te kopen. Zo’n bekende trading platform is Binance.

GA NAAR BINANCE >>