Bitcoins kopen bij BTC Direct

Er zijn vele online wisselkantoren waar je in ruil voor euro’s of dollars bitcoin kan kopen en BTC Direct is daar ook een van. Wij leggen aan de hand van voorbeelden uit hoe je bij BTC Direct een bitcoin kan kopen en deze dan uiteindelijk bij jou in bezit komt. Je kan dan zelf bepalen wat je er uiteindelijk mee gaat doen. Om een bitcoin te kunnen kopen bij BTC Direct ga je naar de website van BTC Direct.

Registreren BTC Direct

Om maximaal gebruik te kunnen maken van BTC Direct raden wij je aan om je te registreren bij dit platform. Dat doe je door rechtsboven op de pagina ‘Registreer’ te klikken. Je moet hierna je e-mail opgeven waar jij mee wilt inloggen in de toekomst. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je van BTC Direct een e-mail met een activeringlink erin.

Na opgeven van je e-mail adres ontvang je het volgende bericht van de support afdeling. Ze willen graag het volgende hebben voordat ze je account gaan activeren.

  • Een foto van uw identiteitsbewijs of paspoort (voor- en achterkant). Houd er rekening mee dat wij geen scans accepteren.
  • Een ‘ID-selfie’ waarop u uw identiteitsbewijs of paspoort naast uw gezicht vasthoudt. Zorg ervoor dat uw identiteitsbewijs of paspoort duidelijk leesbaar is op deze foto.

Je bent niet anoniem op dit platform, dat is wel nadelig. Wanneer je deze gegevens hebt opgestuurd en een wachtwoord hebt aangemaakt gaan we eindelijk over tot koop van een bitcoin op BTC Direct.

Bitcoin kopen bij BTC Direct

Door in te loggen met de gegevens die je hebt aangemaakt gaan we beginnen. Het volgende zie jij op je beeldscherm.

Wij hebben voor het gemak ingesteld dat wij voor €500 aan Bitcoins willen kopen en je klikt vervolgens op ‘BITCOINS KOPEN’.

Bitcoin BTC Direct afrekenen

Nadat je op ‘Kopen’ hebt geklikt zie je bovenstaande afbeelding op je beeldscherm. Wij leggen aan de hand van zes punten uit hoe je moet afrekenen.

Je hebt bij BTC Direct een limiet voor het kopen van Bitcoin of andere cryptocurrency bij BTC Direct. Dit kan je upgraden door steeds meer informatie van je zelf af te geven. Bij punt 2 zien wij het aantal bitcoin dat wij kunnen kopen voor €500 (punt 3). Het bitcoinadres bij punt 4 is het belangrijkste van de hele aankoop. Waar ga jij jouw aangekochte bitcoin naar toe sturen. Kies je voor een wallet en ga je er verder niks meer mee doen of kies je er voor om direct te gaan handelen op een exchange platform. Hoe je dit precies moet doen raden wij je aan om de handleidingen voor onze top 5 platformen door te nemen.

Bij BTC Direct kan je kiezen uit 4 verschillende betaalmethodes. Zo is het mogelijk om te betalen met iDeal, Bank Transfer, Bancontact en Creditcard. Kies voor de methode die jij het prettigst vindt. Nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden van BTC Direct klik je vervolgen sop ‘AFREKENEN’. Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zal je van BTC Direct een e-mail ontvangen dat je een aankoop hebt gedaan.

In het account dat jij hebt bij BTC direct kan je zien wat al je transacties zijn geweest.

Mogelijkheden met bitcoin

Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoin kan kiezen voor 2 mogelijkheden. Een mogelijkheid is om dit in je wallet te laten staan en over een tijd kijken hoeveel euro’s jouw bitcoin waard is. Of je kiest voor een andere weg en dat is om te gaan handelen op een exchange platform. Dit is een platform waar je met bitcoin veel andere cryptocurrency kan kopen en hiermee meer winsten kan boeken. Door meerdere digitale munten te kopen kan je hogere winsten boeken door meer te spreiden maar sommige digitale munten zijn net zo volatiel als de bitcoin dus let daar wel goed op. Wij hebben hieronder een top 5 gemaakt met exchange platformen die wij prettig vinden handelen.

TOP 5

Binance
Bitttrex
HIT BTC
C-CEX