Bitcoins kopen bij Coinbase

Coinbase is het bekendste platform om bitcoin te kopen. Naast dat het een platform is om bitcoin te kopen heeft het ook een eigen online cryptocurrency wallet waar je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt in opslaan. Coinbase is een van de grootste blockchain bedrijven ter wereld en telde in 2017 7.4 miljoen actieve Coinbase wallet gebruikers.

Kopen bij Coinbase

Eenvoudig platform

Het platform is eenvoudig ingericht en het is snel duidelijk hoe het precies werkt. Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij hieronder kort uitgelegd hoe je een bitcoin kan kopen via Coinbase.

Aanmelden Coinbase

Om gebruik te kunnen maken van Coinbase moet je hiervoor eerst een account aanmaken op het platform, ga naar www.coinbase.com en klik rechtsboven op registreren. Vul de gegevens in en klik op ‘ACCOUNT MAKEN’

Nadat je het account hebt aangemaakt zal je van het Coinbase team 2x een e-mail ontvangen ter verificatie. Ze zullen er als volgt uit zien

 

Kopen Bitcoin bij Coinbase

Eenmaal ingelogd bij Coinbase moeten we eerst je betalingswijze instellen. Dit doe je door op rechtsboven te klikken op instellingen en daarna in het menu op Betalingswijzen te klikken. Je kan in dit menu een betalingswijzen toevoegen en wij hebben ervoor gekozen om hier je creditcard aan te koppelen. Eenmaal toegevoegd gaan we verder.

We gaan nu naar de volgende stap. Klik op Kopen/Verkopen

Na het aanklikken van deze optie in de menu balk gaan we echt over tot koop van een bitcoin.

Wij willen graag bitcoin kopen via Coinbase en klikken daarom ook de digitale munt bitcoin aan. Je zie verder dat het ook mogelijk is om via Coinbase Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin te kopen.

Onder ‘Betalingswijze’ zie je de opgegeven creditcard. Het is alleen mogelijk om tot een aankoop over te gaan als hier een creditcard of een betalingsrekening in staat verwerkt.

De volgende handeling is ‘Bedrag’. Het is mogelijk bij Coinbase om op 2 manieren de gewenste hoeveelheid bitcoin te krijgen. Je kan er voor kiezen om het aantal euro’s in te voeren en dan zie je in het rechtervakje de bitcoin tegen de actuele koers. Andersom is ook mogelijk, vul je het aantal bitcoin in dan zie je de prijs in euro’s uitgedrukt. Hierna klik je op ‘Bitcoin direct kopen’. LET OP! je kan maar maximaal €750,- per week uitgeven aan bitcoin bij Coinbase.

Coinbase Wallet

Na eenmaal de betaling bevestigd te hebben ga je in de bovenste menu balk naar ‘accounts’

In dit overzicht staat er op dit moment niks in de Coinbase wallet maar ziet hier de hoeveelheid bitcoin en aan de rechter kant zie je de transacties die hebben plaatsgevonden, zowel binnengekomen als uitgaande transacties.

Handelen met bitcoin

Bitcoin is de bekendste digitale munt van dit moment en je kan veel meer met een bitcoin dan deze alleen in een wallet te stoppen. Het is mogelijk om met bitcoin via een exchange andere digitale munten aan te schaffen. Hieronder hebben wij voor jou een TOP 5 opgesteld met exchanges waar het mogelijk is om met bitcoin te gaan handelen.

Door meerdere digitale munten aan te schaffen kan je meer winsten behalen maar ook minder gevoelig worden voor prijsschommelingen.

Kopen bij Coinbase

TOP 5

Binance
Bitttrex
HIT BTC
C-CEX