Blockchain

Om snel uit te kunnen leggen wat Blockchain is kunnen we zeggen dat het de datastructuur achter het Bitcoin netwerk is. Het is dus het netwerk waarover de Bitcoins worden verzonden. Niet alleen het verzenden en het ontvangen is waar het netwerk voor gebruikt wordt maar ook om alles bij te houden. De geschiedenis van de transacties is dus ook verwerkt in de blockchain. Op deze website kun je ook lezen over de Bitcoin. Die maakt gebruik van het netwerk van de blockchain. In theorie zouden dus ook andere cryptocurrency van de blockchain gebruik kunnen maken. De Bitcoin heeft dus wel de blockchain nodig maar andersom geldt dit niet. In tegenstelling tot de Bitcoin kun je de blockchain dus ook niet kopen en is het ook geen digitale munt.

De blockchain maar de Bitcoin mogelijk

De blockchain is een geweldige uitvinding die betalen met de Bitcoin mogelijk maakt. Veel andere netwerken zijn hier ook op gebaseerd. Op deze website kun je ook lezen over Ethereum en Ripple. Dit zijn ook netwerken waarop digitale munten verspreid kunnen worden. Er zijn dus alternatieven voor de blockchain. Toch kan een digitale munt maar over één netwerk worden verspreid. De Bitcoin kan dan ook alleen van de blockchain gebruik maken om te worden getransfereerd.

De naam zegt het al en in het is een keten van blokken. Ieder blok heeft zijn eigen historie en zo is precies terug te vinden over welk blok een Bitcoin is overgeschreven. Toch is de Bitcoin wel anoniem. Je kunt zonder je naam te zeggen Bitcoins ontvangen. Het is dan ook alleen de overschrijving van de Bitcoin die te volgen is. Het is niet bekend naar welk persoon deze wordt gestuurd. Wil je anoniem geld ontvangen dan kan dit dus met de Bitcoin. De blockchain is ervoor dat als er iets fout gaat dat er dan precies kan worden gezien waar het fout is gegaan. Dit maakt het dat het ook weer makkelijk opgelost kan worden.

Andere netwerken gebruiken

Deze website staat bol van informatie en zoals we al aangaven kun je hier ook informatie vinden over de netwerken Ethereum en Ripple. Ethereum is interessant als jij je eigen nieuwe munt wilt maken. Lees maar eens bij het gedeelte over ICO. Daar lees je dan diverse bedrijven eigen munten maken om zo investeerders aan te trekken. Deze worden getransfereerd over Ethereum. Dit is een netwerk zoals Blockchain. Er zijn dus alternatieven en deze kunnen ook zeer interessant zijn.

Wat wel het grote pluspunt aan de blockchain is is dat het veilig is. De historie is goed terug te vinden en als er iets fout gaat dan kan dit snel worden opgelost. Dit is ook één van de redenen waarom mensen nog steeds voor de Bitcoin kiezen. De munt is niet alleen betrouwbaar maar ook het netwerk waarover deze wordt verspreid. Wil je ook starten met het betalen of het investeren in digitale munten dan is Bitcoin een goede keuze. Dan zal je ook snel ervaren hoe betrouwbaar de blockchain is en hoe makkelijk er digitaal mee betaalt kan worden.