Cryptomunten uitbetalen maar hoe?

Nu de markt zich weer hersteld na een slecht eerste kwartaal zien we steeds meer zwarte cijfers voorbij komen. Door het aantrekken van de markt betekent het ook dat als je het goed doet, je portefeuille ook weer een aangename waarde krijgt. Iedereen weet dat het einde van 2017 en de eerste week van 2018 tropenjaren waren voor cryptocurrencies, alles schoot omhoog maar daarna zakte de hele markt in. Dit wil je natuurlijk niet meer meemaken maar je wilt wel bij een vore dip snel de behaalde winsten uit laten cashen maar waar en hoe doe je dit het snelst.

De grote exchanges oa Binance, Bittrex, HitBTC hebben nog niet de mogelijkheid om cryptocurrencies direct uit te laten betalen in fiat geld daarom heb je nog een derde partij nodig die jouw cryptocurrencies omzet naar fiat geld. Hieronder leggen wij aan de hand van een aantal partijen uit hoe jij snel cryptocurrencies kan laten uitbetalen naar fiat geld.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hierboven hebben wij al uitgelegd dat er tussenpersonen (bedrijven) nodig zijn om je coins te verkopen en hier euro’s voor terug te krijgen. Voordat je op de knop drukt om je cryptocurrencies te verkopen moet je wel op enkele zaken letten voordat je over gaat tot verkoop.

  • Reputatie
  • Welke coins worden geaccepteerd? (een aantal bedrijven accepteren meer dan alleen Bitcoin maar ook Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash etc.)
  • Wisselkoers
  • Kosten
  • Snelheid

Reputatie

Cryptocurrencie markt is booming maar dat trekt niet alleen betrouwbare partijen aan maar helaas ook een hoop partijen die negatief mee willen liften op het succes van deze markt. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor jou en daarom hebben wij het op Coinprimeur alleen maar over betrouwbare partijen waar wij zelf ook mee samenwerken.

Welke cryptomunten worden geaccepteerd?

Alle partijen accepteren wel Bitcoins maar er zijn partijen die naast de grootste digitale munt ook Ethereum, Litecoin, Ripple, NEO, TRON, Cardano etc en vele andere munten accepteren en omruilen voor euro’s. Dit scheelt uiteindelijk werk en kosten als je ze eerst verplicht moet omzetten naar Bitcoin via een exchange.

Wisselkoers

Elke aanbieder hanteert een andere prijs voor haar cryptocurrencies. Er wordt altijd een hogere verkooprijs gehanteerd ten opzichte van de inkoopprijs (winstmarge van de bedrijven) en Bitcoins of andere munten kunnend duurder zijn ingekocht door de volatiele markt. Door de verschillen tussen de aan en verkoopprijs kan het interessant zijn om uit te zoeken welke partijen voor jou het voordeligst zijn voor het aankopen en verkopen van je munten.

Transactiekosten

Partijen pakken niet alleen geld door de schommeling van de wisselkoersen maar rekenen vaak nog extra kosten zoals transactiekosten. Dit is vaak een vast bedrag en niet overal gelijk. Dit kan van invloed zijn als je kleine hoeveelheden omwissel naar euro’s.

Hoe lang duurt het overmaken?

Er bestaat nog een verschil tussen de partijen met hoe snel ze zijn met overmaken van jouw geld. Bij een buitenlandse partij kan het langer duren voordat het geld daadwerkelijk op je bankrekening staat. Daarom adviseren wij eigenlijk altijd om voor een Nederlandse partij te kiezen.

Bij wie moet je zijn?

Er zijn veel partijen die de mogelijkheid aanbieden om cryptocurrencies om te ruilen voor Euro’s maar wij hebben hier onder de veiligste partijen neergezet waar je zorgeloos je digitale munten kan verkopen.

Hieronder hebben wij de bovenstaande partijen verwerkt in een overzicht.

Bitonic Verkopen bij Bitonic
Welke coins Bitcoin
Wisselkoers – –
Kosten Verwerkt in de wiselkoers
Snelheid Voor 12:00 bevestigd, volgende dag op rekening
Limiet 10 Bitcoins per keer
Extra’s Urgent betaling mogelijk tegen (extra) betaling

 

Litebit Verkopen bij LiteBit
Welke coins Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stratis, Monero, Dash, Ripple +30 meer
Wisselkoers  –
Kosten Verwerkt in de wisselkoers
Snelheid 2x per dag een verwerking, volgende dag op rekening
Limiet maximaal €40.000
Extra’s

 

Bitvavo Verkopen bij Bitvavo
Welke coins Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Litecoin, NEO, QTUM, NEM, Stellar, Monero, Ripple, Verge, Zcash
Wisselkoers  –
Kosten Geen
Snelheid 1 werkdag
Limiet geen
Extra’s

 

Bitmymoney Verkopen bij BitMyMoney
Welke coins Bitcoin
Wisselkoers  –
Kosten Verwerkt in de wisselkoers
Snelheid 2x per dag een verwerking, volgende dag op rekening
Limiet Verkoop €5.000, hogere bedragen mogelijk bij verificatie
Extra’s

 

Coinbase Verkopen bij Coinbase
Welke coins Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin
Wisselkoers  –
Kosten Verwerkt in de wisselkoers
Snelheid 2x per dag een verwerking, volgende dag op rekening
Extra’s

 

Anycoindirect Verkopen bij AnyCoin
Welke coins Bitcoin, Ethereum, Monero, Ripple, Gulden
Wisselkoers  –
Kosten Verwerkt in de wisselkoers
Snelheid 2x per dag een verwerking, volgende dag op rekening
Extra’s