EOS

Wat is EOS?

EOS is een blockchain Operating System (OS) en is een basis laag voor blockchain applicaties. Deze applicaties kunnen door EOS sneller en veel gemakkelijker ontwikkeld worden. EOS beidt standaard elementen aan voor een blockchain toepassing. Omdat EOS het zo aanbiedt kan iedereen die een toepassing wil ontwikkelen op de blockchain zich meer focussen op de logica en de werking van de applicatie zonder dat je een heel nieuw systeem moet ontwikkelen.

EOS wordt gezien als een gebruiksvriendelijker variant van Ethereum. Om gebruik te kunnen maken va Ethereum moet je daarvoor wel meer gespecialiseerd zijn dan in een EOS. Er wordt dan wel geprobeerd om Ethereum toegankelijker te maken voor iedereen maar Ethereum is veel minder schaalbaar wanneer er miljoenen gebruik maken van het netwerk.

Zegt de term blockchain je nog niet zoveel maar wil jij je hierin wat meer inlezen, lees dan onze informatie over blockchain.

EOS als cryptocurrency

EOS is wat ze noemen in cryptocurrency een consensus blockchain. Dat betekent dat de blockchain onder ander elementaire zaken zoals een database, taakbeheer, planning, account rechten, authenticatie en internetapplicatie communicatie voorziet. Op deze manier kunnen blockchain applicaties en smart contracties veel efficiënter ontwikkelt worden en komen er ook geen problemen als het gaat om schaalbaarheid van een blockchain.

De EOS.IO blockchain architectuur is zo schaalbaar dat er miljoenen transacties per seconden kunnen worden uitgevoerd zonder dat daar enige transactievergoeding voor moet worden betaald door de gebruikers.

EOS zal het eerste blockchain platform moeten worden die handelsbeurzen, sociale netwerken, betalingen of elk ander systeem kan ondersteunen. Vaak is het grootste probleem bij een blockchain zijn de transacties per seconde. Zo doet een Bitcoin transacties er slechts 3 per seconde;

  • Bitcoin: 3 (transacties/sec)
  • Ethereum: 30 (transacties/sec)
  • Visa/Mastercard: 20 000 (transacties/sec)
  • Facebook: 52 000 (transacties/sec)
  • Stock Market: 100 000 (transacties/sec)
  • Amazon Web Services: 1 000 000 (transacties/sec)
  • EOS: “miljoenen” (transacties/sec)

Ethereum is niet schaalbaar EOS wel

Wanneer je al enige ervaring hebt binnen de cryptocurrency dan loop je weleens tegen een probleem aan, schaalbaarheid. Voornamelijk bij Bitcoin is dit een grote irritatie en dit komt door de vele forks die hebben plaats gevonden. Het probleem bij Bitcoin lijkt vele male groter maar dat heeft er mee te maken omdat het de grootste cryptomunt op dit moment is. Maar Ethereum heeft hetzelfde probleem. Bij Ethereum kan je momenteel maximaal maar 6 transacties uitvoeren per seconde. Als je kijkt naar het rijtje van hierboven zie je dat een Bitcoin en Ethereum veel achter lopen ten opzichte van de ‘concurrentie’.

De grote man achter EOS is Dan Larimer. Hij heeft al verschillende succesvolle blockchain technologieën achter zijn naam staan. Al deze succesvolle blockchain technologieën (Steemit en BitShares) voegt hij samen in het EOS project. Hij vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van het ontwerpen van een blockchain en kiest daarom voor de mogelijkheden om een EOS-applicatie te bouwen in veel voorkomende programmeertalen.

Belangrijke man achter EOS

EOS is ontwikkeld door het bedrijf Block. One. Dan Larrimer speelt daar een belangrijke rol in. Deze man is onder ander de ontwikkelaar van de succesvolle blockchain technologieën BitShares, Bitshares 2.0 en Steem.

EOS is op een aantal exchanges te vinden waaronder Binance en HitBTC. Op het platform van HitBTC kan je alleen met Ethereum EOS kopen op Binance is het mogelijk om EOS te kopen met Bitcoin en Ethereum.

GA NAAR BINANCE >>