Het is mogelijk om Ethereum als beleggingsproducten te verhandelen op de Nasdaq Stockholm Exchange, het beleggingsproduct is gebaseerd op Ehtereum en is aangekondigd door voormalige JPMorgan Chase-handelaar Daniel Masters. Het krijgt de beursgenoteerde noot (ETN) voor Ether, de cryptocurrency die de ethereum blockchain uitoefent, lanceert. Met het nieuws sluit de ETN zich aan bij het originele Bitcoin ETN-aanbod van CoinShares, dat in 2015 is gelanceerd, om een ​​goed gebruikt mechanisme van traditionele markten naar de wereld van cryptocurrency te brengen.

ETN’s functioneren op dezelfde manier als beursgenoteerde fondsen, behalve in plaats van beleggers toegang te geven tot een mandje activa, geven zij over het algemeen beleggers blootstelling aan slechts één actief.

Zo kunnen meer conservatieve investeerders voorzichtig zijn om hun geld in te zetten in fondsen die investeren in meerdere cryptocurrencies (sommige zeer nieuwe en sommige cryptocurrency die zich nog moeten bewijzen), nu kunnen je alleen nog investeren in ether of bitcoin, de twee cryptocurrency projecten met de meeste vraag op de markt.

Een directeur bij CoinShares, verteld dat ze belang hebben in het bedrijf door de groeiende vraag naar cryptocurrency en dat het voor iedereen eenvoudiger moet worden om hierin te kunnen handelen en bezitten. De aankondiging is opmerkelijk, aangezien XBT Provider, die volledig in handen is van CoinShares, momenteel een aanzienlijke cryptocurrency portefeuille heeft.

Het bedrijf heeft onlangs een Bitcoinpositie van 58.451 BTC aangekondigd, die tegen de huidige marktprijzen meer dan 250 miljoen dollar bedraagt.

 ETN details

Wat het product uniek maakt, zegt Masters dat het fonds verschilt van actief verhandelde opties doordat het 100 procent passief zal zijn.

De prijzen tussen de ETN’s en de onderliggende munten zullen ongeveer 99 procent gecorreleerd zijn, zegt Masters, wat betekent dat sinds de ETN’s gebaseerd zijn op een afgeleid product, de prijs van de noten en ether mogelijk niet altijd hetzelfde kan zijn. Investeerders in het product kunnen hun winst (of verliezen) realiseren door hun ether ETN op de open markt te verkopen.

Masters voegde eraan toe dat zijn firma ETN van ether op basis van ether geen hefboom gebruikt. Afhankelijk van welk platform een ​​investeerder gebruikt om de ETN te kopen, kan het echter mogelijk zijn om hefboomfinanciering aan te vragen via de makelaar van de belegger.

Deze optie is in het algemeen niet beschikbaar voor beleggers die ether en bitcoin kopen op cryptocurrency exchanges, en laat de groeiende interesse zien in de meer geavanceerde investeringsmechanismen die voorkomen bij meer traditionele activa.

 Alleen in Europa?

Hoewel de ETN op basis van ETN uitsluitend voor Europese regelgevers uitsluitend aan Europese beleggers wordt verhandeld, kan iedereen met toegang via hun makelaars naar NASDAQ Stockholm het product kopen vanuit een technisch perspectief op de markt.

Bovendien hebt Masters CoinDesk meegedeeld, dat door gebruik te maken van een platform van een makelaar om de ETN te kopen, beleggers in staat zijn om blootstelling aan ether in een pensioenrekening te houden, die onder bepaalde omstandigheden in bepaalde jurisdicties belastingvoordeel kan opleveren voor de ETN.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here