coinbase erc20 tokens

Een van ‘s werelds grootste en belangrijkste platformen voor cryptomunten, Coinbase, kondigde onlangs aan dat ze van plan zijn de ERC20 te gaan integreren. Coinbase verhandelt op dit moment vier soorten cryptovaluta namelijk Bitcoin, Ethereum, Litecoin en BlackholeCoin. Men is al een tijdje in afwachting van uitbreiding van het aanbod bij Coinbase.

Coinbase wil hun aanbod uit gaan breiden met de ERC20 in plaats van andere cryptomunten zoals XRP van Ripple. Dit betekent dat zij werk wil gaan maken van Ethereum-tokens onder hun aanbod. Door Coinbase werd benadrukt dat er op dit moment nog een specifieke tokens worden ondersteund. Zij verklaren “The team will wait for additional regulatory clarity before we decide which ERC20 assets to support” 

Eerst zal het team van CEO Brian Armstrong zich nog naar de Amerikaanse wetgeving moeten schikken. De SEC (Securities and Exchanges Commission) zegt namelijk dat de meeste ICO’s securities zijn. Deze moeten zich daarvoor registreren bij de SEC. Coinbase moet ook een licentie bij SEC aanvragen om deze tokens aan te mogen bieden.

Vooraleer Coinbase tokens of cryptmunten opneemt in zijn aanbod hanteren zijn strenge criteria. Zo moet er bijvoorbeeld een alpha of bet product zijn op een mainnet of testnet. Dit is een beperking voor het aantal tokens welke in aanmerking komt als Coinbase zijn legale zaken op orde heeft.

Door Brian Armstrong, CEO, werd in het verleden zijn voorliefde voor ECR20-tokens niet onder stoelen of banken gestoken en de kans is dus groot dat deze tokens, nog voor andere cryptomunten, op Coinbase worden genoteerd.

Ondertussen wordt door Coinbase wel de hete adem in de nek gevoeld van concurrenten Binance en Circle welke onlangs Poloniex hebben overgenomen. De inzet is dan ook groot: het grootste platform van de cryptowereld wordt ongetwijfeld de NYSE of Euronext.

GA NAAR COINBASE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here