Ethereum wordt door veel experts op het gebied van cryptocurrency genoemd als een van de sterkste stijgers voor het begin in 2019. Ze voorzien dat de munt een enorme piek gaat maken in januari, dit alles heeft te maken met de hard fork van Constantinopel. Verloor Ethereum in december nog zijn nummer 1 plek als altcoin op basis van marktkapitalisatie aan Ripple maar door de aankondiging van een hard fork dat gepland staat in januari heeft het zijn eerste plek weer terug. De overgang van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS) zal de marktwaarde van ETH alleen maar verhogen begin 2019. 

Wat de ontwikkeling betreft, loopt Ethereum achter, terwijl concurrenten zoals Ethereum Classic (ETC), Cardano (ADA), Lisk (LSK) en Quantum (QTUM) een veel grotere intentie hebben. Ondanks “de val van de hemel”, zoals sommige commentatoren hebben beweerd, beweert Joe Lubin, mede-oprichter van Ethereum, dat de ontwikkeling van ethereum protocollen versnelt. Hij suggereert dat dit zal resulteren in “de voortdurende rijping van de symbolische economie, die vele opwindende tokens voor consumententoepassingen en tokenized security zal lanceren in het nieuwe jaar.”

De algemene opvatting is dat ETH nu goed gepositioneerd is voor een prijsverhoging voorafgaand aan de vrijlating van Constantinopel, en niet alleen zijn positie als het toonaangevende altcoin-platform terugkrijgt. Het is duidelijk dat het Ethereum-team hoopt op een succesvoller resultaat dan de laatste harde vork, Bitcoin Cash, met zware verliezen voor de markt.

Constantinopel is gepland voor midden januari 2019 en is ontworpen om de snelheid en efficiëntie van het Ethereum-netwerk te verhogen en het ook economisch rendabeler te maken dan de huidige status-quo. Ethereum Classic (ETC) blijft na de splitsing in het spel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here