De cryptomunt ethereum veert weer op en heeft deze week een waarde bereikt van meer dan 850 dollar. Dit betekent een waardestijging van ongeveer 20 procent. De munt was afgelopen maandag nog zo’n 710 dollar waard en bereikte dinsdag ochtend de 855 dollar.

Onduidelijk is waarom deze cryptomunt zo in waarde gestegen is. Er is geen echt nieuws rond de ethereum maar we zien wel dat in de bredere markt de top tien van de cryptomunten geheel in de lift zit qua marktwaarde, uitgezonderd de bitcoin. De munten zijn allemaal tijdens de afgelopen dagen gestegen met 15 tot 35 procent. Het blijft moeilijk om te achterhalen wat nou precies de reden is van de stijging van cryptomunten. Je zou kunnen beargumenteren dat, gezien de trend waarbij alle andere munten stijgen behalve de bitcoin zelf, dat crypto-handelaren kiezen voor weer wat meer verscheidenheid en risicospreiding.

De bitcoin domineert nog steeds en deze munt vormde tot en met het eerste kwartaal van dit jaar altijd meer dan 80 of zelfs 90 procent van de marktwaarde van alle cryptomunten bij elkaar. Toch werd deze munt minder dominant door de opkomst van de zogenoemde ‘altcoins’ zoals Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple en Litecoin. De bitcoin dominantie zakte zelfs halverwege dit jaar even onder de 40 procent.

Sinds november dit jaar begon de Bitcoin weer explosief te stijgen en steeg de dominantie van deze munt begin december tot ver boven de 60 procent. Voor handelaren zou dit een teken kunnen zijn dat de bitcoin misschien toch te goed bedeeld was. Blijkbaar is dit optimisme zo groot dat er wordt gekozen om andere cryptomunten aan te kopen in plaats van dit te vereffenen door bitcoin te kopen.

 

Bron: www.finanzen.nl  Een flinke opleving voor Ethereum

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here