De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft grote toekomstplannen met Ethereum en vergelijkt op een belangrijke conferentie zijn platform met het bekende betaalsysteem,  ‘s werelds grootste creditcardmaatschappij Visa. Ethereum is geen digitaal geld, zoals Bitcoins of Litecoin maar is een netwerk welke je in principe het beste kunt vergelijken met de internet technologie en datastructuur van de Bitcoin, de Blockchain. Voor de duidelijkheid: de Blockchain is de datastructuur van alle Bitcoin transacties die zijn uitgevoerd.

De grote belofte onder de cryptovaluta is Ethereum. Toch moet de waarde hiervan nog bewezen worden. Het Blockchain-platform is de afgelopen maanden voornamelijk gebruikt door de vele ICO”s die van start zijn gegaan.

Transactiesnelheid vergelijkbaar met die van Visa

Tijdens de conferentie TechCrunch Disrupt 2017 bevestigt Vitalik Buterin dat Ethereum grote capaciteiten heeft en de wereld op zijn kop kan zetten op het gebied van data en veiligheid. Hij brengt naar voren dat het platform de transactiesnelheid zal bereiken welke vergelijkbaar is met die van VISA. En dit alles binnen twee jaar.

De Bitcoin verwerkt per seconde iets minder dan drie transacties, het bedrijf Uber, een internetbedrijf die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen, doet twaalf ritten per seconde.  Ethereum zit op dit moment op 5 transacties per seconde.  Het zal nog een paar jaar duren maar dan zal de Blockchain Visa vervangen, aldus de uitvinder van Ethereum.

Voorziening voor Gaming-platforms

Vitalik Buterin geeft verder ook aan dat de Blockchain-technologie in de toekomst ook andere organisaties waarbij veiligheid zeer belangrijk is zal gaan voorzien. Hierbij noemt hij onder andere gaming platforms.

Je zou bijvoorbeeld StarCraft, een  real-time strategy computer spel, kunnen spelen op Blockchain. Door het hoge niveau van veiligheid en uitbreidbaarheid is het heel goed mogelijk om allerlei toepassingen op Ethereum te bouwen. Ethereum is een veilige en ongecompliceerde basislaag.

 

Bron: cryptokrant.nl   –  Oprichter Ethereum vertelt over ambitieuze toekomstplannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here