Je werkplek met cryptovaluta huren: het is nu mogelijk…Bij het Amsterdamse Merkspace kun je nu een werkplek of kantoor huren met cryptovaluta. Community co-working space Markspace opende afgelopen zomer in Amsterdam haar deuren van de eerste vestiging.

Bij Merkspace kun je naast een werkplek ook gebruik maken van het concept businessdevelopmentsupport aan de start- en scale-ups in haar community. Merkspace wil met de introductie van cryptovaluta als betaalmiddel haar leden optimale ondersteuning bieden, innovatie stimuleren en onderdeel van de blockchain revolutie worden.

Founder van Merkspace Sapir Shpigel is van mening dat we aan het begin van een nieuwe technologische revolutie staan en wil daarom als community die voor een groot deel uit tech-startups bestaat, niet achterblijven. Merkspace accepteert voortaan naast de bekendste cryptovaluta Bitcoin ook Ethereum, Ethereum Classic, Ripple en Litecoin.

Ondersteuning

Sphigel geeft aan dat zij willen laten zien voorstander te zijn van deze nieuwe technische revolutie. Daarnaast gaat het hun vooral om de voordelen die het voor hun leden oplevert. Het afgelopen jaar is er door middel van ICO’s wereldwijd meer dan drie miljard dollar opgehaald door startende ondernemers waarmee zij hun start-up kunnen financieren. Bij deze manier van geld inzamelen worden bestaande valuta’s zoals Ether en Bitcoin geruild voor de cryptomunten die ontwikkeld zijn voor de desbetreffende start-up.

Merkspace wil door middel van de introductie van cryptovaluta als betaalmiddel alle mogelijke betaalmethodes beschikbaar stellen voor hun leden en tegelijkertijd de grote groep start-ups, die door middel van ICO’s in het bezit zijn gekomen van cryptovaluta, een manier geven om dit geld te gebruiken. Door de blockchain technologie zijn er daarnaast snellere en goedkopere transacties mogelijk door derden zoals financiële instellingen en de overheid buiten de transacties te plaatsen.

Samenwerking met Playtness

Voor de realisatie van cryptovaluta als betaalmethode ging Merkspace een samenwerking aan met Playtness. Playtness is een ontwikkelaar van een fitness-app die trainingen combineert met gamification en het verdienen van virtuele tokens voor aanschaf van producten die met fitness te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here