Een van de grotere uitgevers van wallets voor cryptocoins, Parity, heeft onlangs bekend gemaakt aan zijn gebruikers dat er een ernstig probleem is. Er zou namelijk voor 300 miljoen aan dollars vast zitten in het Ethereum-netwerk.

Motherboard schrijft dat door een van de ontwikkelaars een fout in de software zou zijn geactiveerd. Hierdoor is er een deel van de code gewist welke nodig is om de wallets te benaderen. Hierbij gaat het om zogenaamde multi-sig wallets die na 20 juli zijn gecreëerd.

Door Parity zelf zijn er geen cijfers bekend gemaakt maar zouden er, volgens onderzoekers, op het moment zo’n 1 miljoen ethers vast zitten in de blockchain. Uiteraard fluctueert de waarde maar op het moment van dit schrijven gaat het hierbij om ongeveer 300 miljoen dollar. De ethers zijn wel zichtbaar maar zijn niet meer te verplaatsen.

Door Parity wordt deze kwestie nu onderzocht en zij laten weten snel met een up-date te komen. Er zijn blogs die zeggen dat Parity 20 procent van de wallets op het Ethereum-netwerk beheert.

Door dit gegeven blijkt dat ook blockchain-netwerken zoals Ethereum niet geheel foutloos zijn, een van de kwetsbaarheden van deze nieuwe technologie.

 

Bron: www.bnr.nl   Voor 300 miljoen dollar vast in ethereum-netwerk

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here