NEO is een cryptocurrency welke vooral populair is in Azië/China. Deze munt was voorheen bekend als Antshares en doordat hij zo gewild is in Azië is het erg interessant om zijn koersverloop in de gaten te houden. Sinds juli 2017 wordt deze munt de NEO genoemd. Hij is ontwikkeld door een Chinees bedrijf in Shanghai, het bedrijf Onchain. Doordat deze digitale munt zo populair is in China wordt hij ook wel de Chinese/Aziatische bitcoin genoemd.

De NEO ondersteund smart contracts en dit was al eerder te zien bij Ethereum. Hierdoor noemen ze de NEO ook wel de Chinees/Aziatische Ethereum. De munt meet zich daarom aan de twee grootste cryptocurrrencies die er zijn. Het is door deze smart contracts mogelijk om processen op de blockchain te automatiseren.

China oorsprong NEO

De oorsprong van NEO ligt dus in China en dit brengt veel voordelen met zich mee voor deze munt. Bijvoorbeeld overheidssteun waar de bitcoin aanzienlijk veel moeite mee heeft. China heeft eerder verklaart dat het de bitcoin niet als valuta zag. Veel andere cryptcurrencies hebben nog hier nog problemen mee maar dit is iets waar NEO helemaal geen probleem mee heeft. 

Dit gegeven is iets wat veel vaker voorkomt in China, Westerse bedrijven krijgen vaak geen voet aan wal zoals bijvoorbeeld Google, Whatsapp of Amazon. China heeft voor deze drie eigen tegenhangers zoals Baidu, WeChat en Alibaba. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat zij beter beken zijn met de lokale markt, en dus ook met NEO. 

Nog een voordeel van NEO is de vorm van hoe de smart contracts van de munt werken interessant. We kennen de smart contracts van Ethereum al, alleen moet je daar de programmeertaal Solidity te leren. Bij NEO zijn er al meer talen te gebruiken en er zullen er in de toekomst nog meer bij komen. 

GAS

Als je in het bezit bent van NEO, dan heb je ook de beschikking over GAS. Dit is te zien als een dividend die je uitbetaald krijgt over je NEO. Om dit te ontvangen moet je wel NEO in je eigen wallet hebben staan. Niet die van een exchange. Wat heb je eigenlijk aan GAS? De GAS moet je zien als en brandstof welke alles ‘draaiend’ houdt. Hij wordt gebruikt voor alles wat je over het NEO netwerk stuurt. Het is deelbaar tot acht cijfers achter de komma. Hierdoor kun je 0,00000001 GAS hebben.

Als je Neo wilt gaan kopen kun je hiervoor het beste naar een exchange gaan, bijvoorbeeld Binance. Je kunt daar NEO kopen met BTC, dit is de goedkoopste manier. Je kunt overigens GAS op dezelfde manier doen of GAS opsparen door genoeg NEO te kopen.

NEO kan je kopen en verkopen via het platform van Binance.

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here